Mercedes laadstation

Mercedes opent eerste EV-stations met snelladers later dit jaar

Later dit jaar worden de eerste stations officieel geopend, waarvan één in Europa in Duitsland. Tegen eind 2024 wil Mercedes 2.000 locaties wereldwijd openen.

Mercedes werkt samen met ChargePoint aan een eigen netwerk van EV-stations met snelladers tot 400 kW. Eind dit jaar wil het vier locaties openen: Atlanta (VS), Georgia (VS), Chengdu (China) en Mannheim (Duitsland).

De eerste uitrol dit eindejaar is initieel eerder beperkt. De ambitie is om tegen eind volgend jaar 2.000 EV-stations klaar te hebben wereldwijd. Gemiddeld heeft elk station vijf laders, wat betekent dat het tegen eind 2024 meer dan 10.000 laders wil uitrollen.

Onder de noemer ‘Mercedes-Benz High-Power Charging Network’ worden alle Europese stations voorzien van CCS2-stekkers om te snelladen. De hubs worden gepositioneerd op belangrijke verkeersregio’s en sommige dealers. Op sommige locaties worden LED-elementen voorzien die naast verlichting ook aantonen welke laadpunten beschikbaar zijn en is er een dak beschikbaar om bij slecht weer toch droog de benen te strekken.

lees ook

Aantal snellaadpunten in Vlaanderen bijna verdrievoudigd

Mercedes benadrukt dat de EV-stations voor elk merk beschikbaar zijn. Wie met een Mercedes rijdt, kan wel van enkele voordelen genieten zoals het naadloos geïntegreerd laden en de mogelijkheid om een laadpunt te reserveren om de wachttijd te beperken.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.