Nieuw daksysteem voor windenergie is klein, heeft geen bladen en genereert meer energie dan zonnepanelen

Aeromine Technologies ontwierp een nieuwe oplossing voor windenergie. Die oplossing heeft geen bladen, neemt weinig plaats in en kan op het dak geïnstalleerd worden aan de rand van een gebouw. Principes uit de aerodynamica liggen aan de basis van het systeem dat tot 50 procent meer energie zou genereren dan zonnepanelen.

Het systeem is ontworpen om gekoppeld te worden aan de elektrische systemen van gebouwen en aan bestaande zonne-energiesystemen. Op die manier kunnen bedrijven tegemoetkomen aan de toenemende vraag naar hernieuwbare energie op locatie. Het innovatieve system is schaalbaar en bewegingsloos en kan eenvoudig op het dak geïnstalleerd worden aan de rand van een gebouw. Onder andere BASF Corporation test het Aeromine-systeem.

Het systeem van Aeormine is volledig bewegingloos, een groot verschil met de windturbines en hun rotererende bladen die niet alleen visueel de rust verstoren maar ook gevaarlijk zijn voor vogels. De technologie werkt op basis van de principes van de aerodynamica, zoals ook de vleugels op een raceauto doen, om de luchtstroom van een gebouw te capteren en versterken.

24 u per dag

De stationaire, stille en duurzame Aeromine-eenheid vraagt slechts 10 procent van de dakruimte die nodig is voor zonnepanelen en genereert 24 uur per dag energie, onder alle weersomstandigheden. Een systeem bestaat ​​uit 20 tot 40 eenheden die geïnstalleerd zijn aan de rand van een gebouw in de richting van op de meest voorkomende windrichting. De oplossing is zodanig ontworpen dat ze vlot samengaat met het bestaande elektrische systeem van een gebouw. De combinatie van Aeromine’s windoplossing met zonne-energie op het dak kan tot 100 procent van de energiebehoefte van een gebouw genereren, terwijl de behoefte aan energieopslag minimaal is.

“Dit is een gamechanger die een nieuw elan toevoegt aan de snelgroeiende markt voor energieopwekking op daken. Deze nog niet eerder verkende hernieuwbare energiebron helpt bedrijven dan ook om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken”, zegt Aeromine CEO David Asarnow. “De gepatenteerde technologie van Aeromine brengt de prestaties van windenergie naar de markt van energieopwekking op locatie en countert zo de beperkingen van draaiende windturbines en minder efficiënte zonnepanelen.”

lees ook

Frankrijk verplicht zonnepanelen op buitenparkings vanaf 80 plaatsen

Stil en trillingsvrij

Het Aeromine-systeem neemt weinig plaats in op het dak van een gebouw waardoor er voldoende ruimte overblijft voor bestaande zonne-energie- en nutsinfrastructuur. Eigenaars van bedrijfs- en commerciële gebouwen zien zich geconfronteerd met stijgende energiekosten en een toenemende vraag naar functies zoals laadstations voor elektrische voertuigen. Het nieuwe systeem helpt hen verder op weg naar energieonafhankelijkheid.

De gepatenteerde technologie van Aeromine werd gevalideerd door gezamenlijk onderzoek met Sandia National Laboratories en Texas Tech University. Het systeem is trillingsvrij, stil en eenvoudig te installeren.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.