Onderneming die Lightyear 0 moest produceren is failliet

Begin deze week vroeg Lightyear uitstel van betaling voor Atlas Technologies. Die dochteronderneming van Lightyear moest zorgen voor de productie van de zonnewagen Lightyear 2, maar is nu failliet verklaard.

Het bedrijf had afgelopen maandag bij de rechtbank om uitstel van betaling gevraagd voor Atlas Technologies, Lightyears dochteronderneming die verantwoordelijk is voor de productie van de Lightyear 0.

De Lightyear 0 is de dure – 250.000 euro – zonnewagen van Lightyear. Na amper twee maanden werd de productie al stopgezet. Er zouden maar enkele exemplaren van de band gerold zijn. Het was nochtans de bedoeling om er een kleine duizend te fabriceren – 946 stuks om precies te zijn, een symbolisch cijfer want een lichtjaar staat voor 9,46 biljoen kilometer.

lees ook

Lightyear stopt productie Lightyear 0

Ontslagen

De rechtbank heeft nu Atlas Technologies failliet verklaard. “Lightyear betreurt dat het deze aankondiging moet doen voor alle medewerkers, klanten, investeerders en leveranciers”, stelt het in een persbericht. Het zal ook “nauw samenwerken met de curator en alle betrokkenen, en hoopt op hun begrip en steun”.

De curator zal zich nu concentreren op de positie van de medewerkers en leveranciers, en nagaan welke toekomst het Lightyear-concept nog heeft. De personeelsleden die voor Atlas Technologies werkten, worden intussen ontslagen. Volgens persagentschap Belga zou het gaan om 620 mensen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.