coca-cola plastic flessen 1,5 liter

Plastic flessen van Coca-Cola krijgen vastgehechte doppen in de strijd tegen zwerfafval

Coca‑Cola schakelt in België en Luxemburg stapsgewijs over op aangehechte doppen voor al zijn PET-flessen. De nieuwe doppen kunnen samen met de fles ingezameld worden waardoor zwerfvuil vermindert.  

De nieuwe dop bestaat uit een veiligheidsring waaraan de hersluitbare dop is bevestigd met een stevig lipje. Het plastic dopje, getest in het centrum voor Research & Development van Coca‑Cola in Anderlecht, hangt voortaan dus vast aan de hals van de fles. Zo worden dop en fles samen ingezameld voor recyclage.

De aanpassing kadert binnen de Europese Single Use Plastics-richtlijn (SUP) die in 2024 van kracht wordt.

4,5 miljoen euro

De nieuwe flessen worden lokaal geblazen en afgevuld in de Antwerpse productievestiging van Coca‑Cola. Later dit jaar zal ook de mineraalwaterbottelarij in Chaudfontaine overschakelen. An Vermeulen, VP & Country Director Coca‑Cola Europacific Partners in België en Luxemburg: “We doen hiervoor een aanzienlijke investering van ruim 4,5 miljoen euro om onze productielijnen in onze sites in Antwerpen en Chaudfontaine aan te passen.”

Volledig portfolio

De flessen met aangehechte dop verschijnen stap voor stap in de winkelpunten. Het volledige portfolio van Coca‑Cola in België en Luxemburg, waaronder de merken Coca‑Cola, Fanta, Fuze Tea, Chaudfontaine en Sprite, zal zo’n aangehechte dop krijgen. De flessen Coca‑Cola, Fanta en Sprite van anderhalve liter zijn de eerste flessen met aangehechte dop die op de markt verschijnen.

lees ook

Coca-Cola gaat lokaal leveren met 30 elektrische trucks

Activerende boodschap

De overige verpakkingsformaten en merken in het portfolio volgen grotendeels voor de zomer. De volledige overschakeling naar aangehechte doppen op alle plastic flessen is voorzien tegen het einde van 2023. Er komt ook een consumentencampagne op maat en een activerende verpakkingsboodschap op de fles, met de oproep om de dop aan de fles te laten.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.