Electric,Vehicles,Charging,Station,On,A,Background,Of,A,Row

Punch Group neemt Italiaanse specialist in elektrificatie van voertuigen over

Punch Group, het bedrijf van de Belgische ondernemer Guido Dumarey, neemt een Italiaanse producent en ontwikkelaar van elektrificatietechnologie voor voertuigen over. Het gaat volgens persbureau’s Ansa en Belga over de Italiaanse tak van de Duitse multinational Vitesco Technologies.

groeistrategie

Vitesco heeft twee vestigingen in Toscane en een verkoopkantoor in Turijn. Het bedrijft verschaft werk aan 900 werknemers. Drie jaar geleden kocht Punch, dat onderdelen maakt voor auto’s, in Turijn al een onderzoekscentrum van de Amerikaanse autobouwer General Motors. In dat centrum werkt de Punch Group aan de transitie van dieselmotoren naar waterstof. Het is in die optiek dat de overname van Vitesco Technologies perfect aansluit bij de groeistrategie van de Belgische groep. Punch wil met name marktleider worden op de zero-emissiemarkt, met een focus op alternatieve brandstoffen en waterstof.

lees ook

België en Oman schakelen versnelling hoger in samenwerking rond waterstof

CEO Riccardo Toncelli (Vitesco Technologies) is ervan overtuigd dat de onderzoeks– en productieactiviteiten twee Italiaanse vestigingen (in Fauglia en San Piero a Grado) zullen blijven. De Punch Groep telt nu 1.750 werknemers, verdeeld over zeven locaties in Europa en Azië. De groep draait jaarlijks meer dan 600 miljoen euro omzet. Over een overnamebedrag is niet bekend. De hele operatie zou tegen eind van dit jaar moeten afgerond zijn.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.