PureCycle plant plastic recyclingfabriek in Antwerpen

Het Amerikaanse bedrijf PureCycle gaat zijn eerste polypropyleen (PP) recyclagefabriek in Europa bouwen in het NextGen District van de Antwerpse haven.

De nieuwe fabriek heeft naar verwachting een jaarlijkse capaciteit van 59.000 ton. De activiteiten kunnen in de toekomst verder uitgebreid worden. Het perceel van 14 hectare leent zich namelijk voor maximaal vier verwerkingslijnen met een totale capaciteit van ongeveer 240.000 ton per jaar.

Actief onderhandelen

De bouw van de fabriek is voorzien voor 2024, zodra de vergunningsprocedure is afgerond. Een precieze tijdslijn van het project wordt verwacht half 2023. Het bedrijf verwacht zijn activiteiten op te starten zodra de bouw van een eerste verwerkingslijn klaar is. Het voert momenteel al actief onderhandelingen met potentiële partners voor de aanlevering van grondstoffen en de afname van recyclingproducten.

lees ook

Sweco werkt mee aan circulair waterproject in Antwerpse haven

Grootste investering

De nieuwe polypropyleenzuiveringsinstallatie zal de Europese markt bevoorraden met UPR-hars en zo’n 65 à 70 nieuwe banen opleveren. Het project vertegenwoordigt een van de grootste investeringen die tot nu toe in het NextGen District zijn aangekondigd. NextGen District bevindt zich op de voormalige site van General Motors in het havengebied. Het terrein van 88 hectare moet een hotspot worden voor circulaire economie. 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.