specter, speed pedelec

Specter lanceert drie innovatieve veiligheidsfeatures voor speed pedelecs

De Belgische speed pedelec start-up Specter heeft drie innovatieve veiligheidsfuncties gelanceerd. Het gaat om een radarsysteem dat waarschuwt voor achteropkomende voertuigen, live informatie over de snelheidslimiet en een ‘dark mode’.

Specter stelt als eerste speed pedelec merk een geïntegreerd radarsysteem voor dat fietsers waarschuwt voor achteropkomende verkeer, via de ingebouwde cockpit. Wanneer het systeem een voertuig achter de speed pedelec opmerkt, krijgt de rijder hierover een melding op het schermpje aan het stuur. In één oogopslag ziet de fietser ook de positie van die wagen ten opzichte van de speed pedelec. Volgens Specter kunnen rijders zich zo efficiënter beschermen tegen één van de meest voorkomende fietsongevallen.

Live informatie

Speed pedelecs kunnen geflitst worden, wanneer de rijder zich niet aan de opgelegde snelheid houdt. Om gebruikers te vrijwaren voor dergelijke ongewenste en onaangename verrassingen, heeft Specter een nieuwe functie geïntroduceerd. Gebruikers krijgen namelijk live informatie over de geldende snelheidslimieten. Ook die informatie verschijnt op het schermpje van de ingebouwde cockpit. “Die toepassing is niet alleen handig om boetes te vermijden. Het is dient ook om aangepast en hoffelijk door het verkeer te laveren”, klinkt het bij Specter. In de Range -modus krijgt de rijder trouwens elektrische ondersteuning tot maximaal 30 kilometer per uur en is de spreiding van de versnellingen ook geoptimaliseerd voor die snelheid.

lees ook

Leasing speed pedelecs kent explosieve groei

Specter gebruikt felle schermen die een goede zichtbaarheid van de informatie garanderen bij zonnige dagen. Omdat die felheid ’s nachts meer voor afleiding kan zorgen is een software-update doorgevoerd. Daardoor krijgen alle Specter-gebruikers toegang tot de zogenaamde ‘dark mode’. De helderheid en grafische elementen van het scherm worden automatisch aangepast naargelang het moment, dag of nacht, waarop de speed pedelec wordt gebruikt.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.