Sweco sluit overeenkomst met Futureproofed

Ingenieursbureau Sweco verwerft Futureproofed, een start-up in klimaattechnologie die bedrijven en steden op weg zet naar een koolstofarme toekomst. 

Sweco gelooft in de kracht van digitalisatie om de toekomstige uitdagingen rond verstedelijking en klimaatverandering het hoofd te bieden. Door de groeiende vraag naar digitale diensten – zoals dataverwerking, dashboards en monitoring tools – bundelt het ingenieursbureau nu zijn technische knowhow met de expertise van Futureproofed.

Futureproofed werd in 1999 opgericht door CEO Serge de Gheldere. In 2006 werd hij een van de twee eerste Europese klimaatambassadeurs van Al Gore. Het team uit Leuven bestaat uit 18 experts die steden en gemeenten helpen om hun klimaatstrategie te ontwikkelen ren uit te voeren.

Carbon management

Serge de Gheldere, CEO Futureproofed: “We geloven dat elke stad en elk bedrijf het potentieel heeft om een voortrekkersrol te spelen in de transitie naar een CO2-arme toekomst, en daar tegelijk zelf beter van te worden.”

Futureproofed is een pionier in het ontwikkelen en op de markt brengen van carbon management tools. Meer dan tweehonderd steden en bedrijven werken op Futureproofeds SaaS-platform (Software as a Service) om CO2-uitstoot te meten, reduceren en rapporteren. Futureproofed voert onder meer projecten uit in België, Frankrijk, Zweden en Spanje.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.