Tesla Model 3 krijgt nieuw design, prijs blijft hetzelfde

Tesla vernieuwt de Model 3 met een nieuwe voor- en achterkant en extra luxedetails zoals ledverlichting binnen en een aanraakscherm achteraan voor de passagiers.

Zes jaar nadat de eerste Tesla Model 3 van de band rolde, frist het automerk het design op met nieuwe kenmerken rond de lichten voor- en achteraan. De basisvorm van de auto blijft behouden, uitgezonderd hier en daar iets scherpere carrosserielijnen om de aerodynamica van de wagen te verbeteren.

Samen met de redesign introduceert Tesla twee nieuwe kleuren: Ultra Red en Stealth Grey. Die eerste is een high-chroma kleur met een dynamische diepte die wordt gecreëerd door het toepassen van meerlaagse lak. Sommige modellen van de Tesla Model Y hebben sinds vorig jaar ook een nieuwe rode en grijze kleur beschikbaar. Gek genoeg gaat het niet om dezelfde kleuren als bij de vernieuwde Model 3. In tegenstelling tot bij de Model Y is de nieuwe kleur bij de Model 3 beschikbaar bij elke versie.

Opvallend is dat er geen sprake meer is van een Performance-versie van de Model 3. Je kan nu enkel kiezen uit een standaardversie en de Long Range-variant. De snelste Performance-optie is niet meer beschikbaar. Mogelijk hoopt Tesla om klanten die meer prestaties willen de upgrade maken naar de performantere Model S.

Meer luxe binnenin

Binnen krijgt de Tesla Model 3 ook een upgrade om een meer luxegevoel te geven. Er wordt meer gewerkt met premium materialen zoals aluminium en textiel, maar het is vooral de nieuwe omgevingsverlichting die onmiddellijk opvalt.

Vooraan wordt elke versie voortaan voorzien van geventileerde stoelen, iets wat voordien enkel beschikbaar was bij de high-end Model S en Model X. De stoelen vooraan zijn nu geventileerd en verwarmd, achteraan enkel verwarmd.

Het grote 15,4 inchscherm blijft hetzelfde, maar krijgt nu iets dunnere schermranden mee. Achteraan krijgt na de Model X en Model S nu ook de Model 3 een klein 8 inch aanraakscherm waarop passagiers achteraan media kunnen consumeren, de temperatuur controleren, de ventilatie en andere zaken.

De connectiviteit werd verbeterd met een mobiel netwerkbereik dat 50 procent beter presteert, een dubbel zo groot wifibereik en ondersteuning voor zowel 2,4 GHz als 5 GHz.

Weg met alle hendels

Net als bij de duurdere Model S en X heeft de nieuwe Tesla Model 3 geen poken meer achteraan het stuur. Alles zit nu in het stuur geïntegreerd achter haptische schakelaars en fysieke knoppen. Slim schakelen selecteert automatisch de juiste rijrichting om uw rit te beginnen.

De twee draadloze laders vooraan tekenen nog steeds present. De USB-C-aansluitingen (één vooraan, twee achteraan) ondersteunt nu snelladen via Power Delivery en levert tot 65 watt. Dat is ruim voldoende voor een smartphone, tablet en laptop, op voorwaarde dat die laatste geen krachtige workstation is.

Volgens Tesla heeft de Model 3 nu een stiller interieur dankzij ons akoestische glas rondom, verbeterde lagerbussen, afdichtingen en geluiddempende materialen.

Leveringen van Model 3 achterwielaandrijving en Long Range All-Wheel Drive gaan eind oktober van start in Europa.

In België is Model 3 RWD beschikbaar vanaf 45.970 euro en Model 3 Long Range vanaf 53.970 euro. In Nederland kan je de Model 3 RWD al vanaf 42.990 euro bestellen en de Model 3 Long Range vanaf 50.990 euro. Alle prijzen zijn inclusief btw.

lees ook

Voor het eerst meer elektrische wagens dan dieselauto’s verkocht in EU

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.