Bijenwasdoek van Dille&Kamille getest: vaarwel plasticfolie

Bewust voedsel bewaren en verpakken? We checkten een alternatief voor plasticfolie.

Wie graag plasticfolie uit zijn afvalbak wil houden, kan overschakelen naar een minder bekend alternatief: de bijenwasdoek. Het product kan net als plasticfolie op een rol worden gekocht, of in voorgesneden lappen. 

Een bijenwasdoek bestaat zoals de naam aangeeft uit bijenwas, een vettige stof die bepaalde soorten bijen produceren. Het gaat dus om een natuurlijk materiaal, waar Dille & Kamille kokosnootolie en jojoba-olie aan toevoegt. 

Als we de bijenwasdoek om onze opengescheurde verpakking kaas heen wikkelen, merken we dat bijenwas inderdaad vettig is. De vettige substantie laat de doek goed sluiten, maar blijft ook een beetje achter op je handen. 

De bijenwasdoek sluit wel heel makkelijk om kliekjes heen. De uiteinden druk je met je eigen lichaamswarmte eenvoudig tegen elkaar of rond een schaal, in tegenstelling tot plasticfolie dat de neiging heeft te snel samen te kleven.  

Na gebruik heeft de doek enkel een korte spoelbeurt nodig. Eventueel kan dat met een beetje afwasmiddel, afhankelijk van welke leftovers in de doek verpakt zaten. (lh)

Eindverdict: We wisselen plasticfolie die te snel samenkleeft graag in voor een handige bijenwasdoek die een beetje vettig is, maar ook herbruikbaar. 

Dille & Kamille Bijenwasdoek, vanaf 8,95 euro

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.