De Koffiejongens getest: koffie met een geweten

Kan je niet zonder je dagelijkse kop koffie, maar ben je die plastic cups beu? De Koffiejongens tonen dat het anders kan met biologisch afbreekbare cups.

Koffie is voor veel mensen een onmisbaar onderdeel van de dag, ook voor ondergetekende redacteur. Wees je er echter van bewust dat ieder kopje koffie een grote ecologische voetafdruk heeft. Dat geldt zeker als je een Nespresso-machine met plastic cups in huis hebt. De Koffiejongens zorgen ervoor dat je met een gerust geweten van je koffie kan genieten.

Duurzaam van boon tot cup

De Koffiejongens nemen hun duurzame missie serieus. Het Nederlandse bedrijf gebruikt enkel bonen die zijn gecertificeerd met het Rainforest Alliance-keurmerk. Dat betekent dat de koffie geproduceerd is met minimale impact op de leefomgeving en dat lokale boeren een eerlijke prijs voor hun bonen krijgen.

Het verschil wordt vooral gemaakt in de verpakking. In plaats van plastic wegwerpcups, zijn de cups gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Je kan ze dus na gebruik in de GFT-bak of op de composthoop werpen. Koffiedik is een zeer vruchtbare meststof voor planten.

Voor ieder wat wils

De Koffiejongens bieden zes smaken aan. De meest toegankelijke is een gewone Lungo, waarvan je ook varianten Forte en Extra Forte hebt. Voor wie wat straffer wilt, zijn er de smaken espresso en ristretto. Decaf biedt een cafeïnevrij alternatief. De cups zijn op formaat van een Nespressop-machine en hoeven qua kwaliteit zeker niet onder te doen voor George Clooneys favoriete koffie. Soms blokkeren de cups wel eens in de machine wat een vlotte toevoer van koffie kan belemmeren.

Er zijn verschillende formules. Voor een éénmalige aankoop kan je je pakket zelf samenstellen of kiezen uit een voorverpakt pakket, van 500 (154 euro) tot 2000 cups (549 euro). Regelmatige drinkers zijn wellicht beter af met een abonnement. De formules gaan van wekelijkse levering (60 cups; 19,95 euro per week) tot vierwekelijks (22,95 euro per vier weken).

EINDVERDICT: Lekkere koffie in verschillende smaken, biologisch afbreekbare cups zorgen voor minder afval

De Koffiejongens, vanaf 22,95 euro per vier weken, dekoffiejongens.nl

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.