Getest: Boek ‘De klimaatschok’

Van kernenergie en fossielvrij vliegen tot warmtenetten en opnieuw verwilderen: ‘De klimaatschok’ presenteert twintig klimaatoplossingen voor België, telkens vergezeld van een CO2-berekening voor 2030 en 2050.

Klimaatinfo durft al eens uitermate technisch en onleesbaar te worden. Daar heeft dit boek zich gelukkig niet aan laten vangen. Integendeel, het slaagt erin om je als lezer in één vlotte beweging mee de diepte in te trekken en dat zonder je te verdrinken in technische info. 

De lay-out is fris en uitnodigend, met een heldere bladspiegel en sprekende foto’s. Openslaan doe je op eigen risico want voor je het weet, heb je een halfuur in het boek zitten lezen.

Wij vielen alvast voor het enthousiasme: “We moeten ambiëren dat mensen wereldwijd offshore windmolens met ons Belgenland beginnen te associëren, naast chocolade, frietjes of de stripverhalen van Kuifje!”.

Eindverdict: beginner of gevorderde, wie meer wil weten van de grote klimaatkwesties waar ons land voor staat, steekt hier sowieso iets van op. 

De klimaatschok. 20 oplossingen voor overheid, bedrijven en burgers in België. Uitgegeven door Lannoo, 25,99 euro.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.