Brauzz, wasstrips,waterbeheer

Getest Brauzz Wasstrips

Waarom zeulen met zware plastic bussen wasproduct, die een negatieve impact hebben op het milieu, als een kleine enveloppe in de brievenbus je van 32 duurzame wasbeurten voorziet?

milieuvriendelijk in de brievenbus

Het wasmiddel van Brauzz zit verwerkt in wasstrips: kleine velletjes ter grootte van een halve postkaart die heel fris ruiken. De strips zitten per 32 verpakt in een kartonnen doosje dat je online kan bestellen, al dan niet als onderdeel van een abonnement. Om ze te gebruiken, stop je een strip gewoon mee met je vuile was in de machine.

Zeebries

Eén vel volstaat voor een was tot 6 kg. Doseren is een optie: je kan een strip perfect in twee scheuren voor een kleine was, of meer dan één toevoegen bij een overvolle trommel. Dat laatste is soms effectief nodig wanneer we bij veel was de frisse ‘zeebries’-geur van onze strips willen waarnemen, al was de was ook bij een lagere dosering telkens proper.  De wasstrips werken zowel bij koude was als bij kookwas, en reinigen tijdens onze tests perfect handdoeken, lakens en besmeurde kledij.

De wasstrips van Brauzz maken komaf met wegwerpplastic en nutteloos vervoer van water. Brauzz wijst er verder op dat het wasmiddel geen schadelijke stoffen bevat. Het opzet is ietwat vergelijkbaar met de Laundry Egg van Ecoegg die we eerder onder handen namen, met één heel belangrijk verschil: de strips zijn wel bruikbaar in een combinatie van wasmachine en droogtrommel.

EINDVERDICT: Brauzz maakt komaf met water-, plastic- en transportverspilling via handige wasstrips, die het werk van klassiek waspoeder helemaal overnemen. Dat de strips via de postbode in de brievenbus terechtkomen, maakt ze zelfs los van ecologische overwegingen een meerwaarde.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.