Ei, Eco egg, wasproduct

Getest: Ecoegg Laudry Egg

Vloeibaar wasproduct is zwaar, verspilt plastic flessen en heeft een hoge logistieke kost, om maar enkele nadelen te noemen. Met de Laundry Egg wil Ecoegg komaf maken met dat vervuilende product. Het opzet is eenvoudig: drop een soort van kunststof ei in je wasmachine in de plaats van wasproduct, en geniet van een propere was waar geen slechte chemicaliën aan te pas komen. 

Een eitje te pellen met klassiek wasproduct

Het ei zelf komt in een kartonnen doosje met daarin vier zakjes met pellets en een handleiding. Je dient het ei te vullen met de pellets, want die nemen de reinigingstaak op zich. Het ei openen terug sluiten is kinderspel en je moet je er bovendien niet vaak mee bezighouden: één gevuld ei is goed voor zo’n zeventig wasbeurten. Na zeventig wasbeurten is het volume van de pellets in het ei geslonken, en kan je navulling kopen om ze te vervangen. 

Onze was is consequent proper en krijgt een erg zachte maar frisse geur. We testten het ei zowel met kledij als met extra smerige vodden en schoonmaakdoeken, met telkens hetzelfde uitstekende resultaat. Hoewel we in essentie een hard ei in de wastrommel stopten, merkten we geen extra lawaai. Eigenlijk zien wij maar één nadeel, specifiek voor wie een combinatie van wasmachine en droogkast heeft: het Laundry Egg is niet droogkastbestendig, dus je moet het uit de machine halen voor de droogcyclus kan starten. 

Verdict: Het Ecoegg Laundry Egg is niet alleen beter voor het milieu dan klassiek wasproduct, maar is ook gewoon handiger en bespaart je heel wat sleurwerk van de supermarkt. Enkel voor was-droog-combo’s is het niet ideaal. 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.