Getest: uitwisbaar notitieboek van Moyu

Een schrift met pagina’s die tot wel 500 keer te hergebruiken zijn? Daar wilden we het fijne van weten. 

We zijn fan van papier en van schrijven nog vaak met de hand. Alleen, notities zijn in ons concrete geval vaak maar relevant tot de tekst is uitgetikt. Blijft intussen over: een stapel volgeschreven notitieboekjes. Een exemplaar met pagina’s waarop de tekst zich laat uitwissen, kwam dan ook als geroepen. 

De pagina’s zijn van steenpapier, dat voor 80 procent uit gemalen steen (calciumcarbonaat) bestaat en voor 20 procent uit afbreekbaar HDPE-plastic. Er komen dus geen bomen, water of chemicaliën aan te pas. Bovendien is dit papier tot 500 keer opnieuw te beschrijven. 

Het dikke, gladde papier voelt wat onvertrouwd maar hindert niet. Erop schrijven gaat vlot, met de bijgeleverde Moyu-pen. Die werkt op basis van Frixion-inkt en is navulbaar. De inkt droogt snel en uitwissen is kinderspel – gewoon met wat water en een doekje. De pagina’s laten we kort drogen en hop, we kunnen opnieuw beginnen schrijven. Wie notities wil bewaren voor later, kan ze eenvoudig digitaliseren via een app, Moyu bezorgt je hierover een mail met praktische tips.

Eindverdict: Mooi en kwalitatief notitieboek met een multifunctionele indeling – het bevat pagina’s met of zonder lijntjes, agenda- en to-dopagina’s. Een aanrader voor wie graag met de hand schrijft en geen papier wil verspillen.

Uitwisbaar A5-notitieboek (hardcover & ringband) – 29,95 euro

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

Consent*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.