UPWAY_WAREHOUSE_003

Upway opent eerste warehouse in België

Upway, de Franse aanbiedere van refurbished e-bikes, opent nog dit najaar een eerste warehouse in België. De uitbreiding komt er na een nieuwe investeringsronde waarmee Upway, opgericht door ex-Uber managers Toussaint Wattinne en Stéphane Ficaja de groeimarkt wil vergroten.

Het nieuw depot zal is strategisch gepositioneerd langs de as Brussel-Mechelen-Antwerpen. Het bedrijf zal er investeren in een uitgebouwd atelier, een wasstraat en verpakkingslijn om duizenden e-bikes nieuw leven in te blazen. Upway is nu bezig om een voltallig team van head mechanics, technici en operations managers aan te stellen. Het initiatief komt er na een onderzoek van iVox waaruit blijkt dat 42 procent van de Belgen zonder elektrische fiets er graag een zou willen bezitten. Upway ziet tegelijk een duidelijke vraag naar betaalbare, kwalitatief hoogwaardige e-bikes. Daarbij komt nog dat meer dan de helft van de trajecten onder de 10 km in België met de auto gebeurt.

Lagere prijzen

“Het Belgische warehouse heeft meerdere voordelen”, meent Philippe de Schutter, expansion lead van Upway. “Het brengt ons dichter bij onze Belgische klanten, versterkt onze relatie met ons Benelux ecosysteem, biedt mogelijkheden voor uitbreiding van ons assortiment van refurbished e-bikes en draagt bij aan een verlaging van de prijzen. Dit laatste is essentieel, aangezien 56 procent van de Belgen die nog geen elektrische fiets bezitten, aangeeft dat de prijs een belangrijke drempel vormt. Parallel aan onze inspanningen in België, zetten we onze ambitieuze plannen in de Verenigde Staten voort met de geplande lancering van een nieuw magazijn in Los Angeles in 2024.”

“We zijn erg trots op wat we de afgelopen twee jaar hebben bereikt”, zegt Toussaint Wattine, medeoprichter en CEO van Upway. “We hebben aangetoond dat het refurbishen of opknappen van e-bikes een duurzame en winstgevende business opportunity is. Met deze nieuwe financiering kunnen we onze groei versnellen en nog meer bijdragen aan duurzame mobiliteit. Upway’s missie is om elektromobiliteit voor iedereen mogelijk te maken door het leveren van refurbished elektrische fietsen van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen en met garantie.”

lees ook

1 op 5 werkgevers biedt fietsleasing aan

Upway krijgt zijn e-bikes via verschillende bronnen. Het bedrijf werkt samen met meer dan 250 fietsenwinkels in België die Upway’s op maat ontworpen software gebruiken om gebruikte e-bikes van hun klanten te accepteren als inruilwaarde. Upway neemt ook e-bikes terug in naam van de fabrikanten. Daarnaast kunnen particulieren hun e-bikes rechtstreeks aan Upway verkopen, waarna Upway ze bij de verkoper thuis ophaalt. De fietsen worden refurbished in Upway’s werkplaatsen door eigen, getrainde monteurs, verpakt en binnen een paar dagen bij de klant thuis afgeleverd met een garantie van een jaar. Sinds de oprichting in 2021 heeft Upway meer dan 20.000 e-bikes opgeknapt.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.