Belgische start-up maakt laadpaal met designlook

De Antwerpse start-up Veton combineert technische expertise met design en lanceert een luxueuze laadpaal van Belgische makelij. Het bedrijf wil behalve de Belgische markt ook het buitenland veroveren.

Met de luxueuze laadpalen richt de Vlaamse start-up zich tot zowel bedrijven als particulieren. Bij een Veton-laadpaal zit alle elektronica in een aparte kast. Daardoor zijn componenten niet alleen gemakkelijk te vervangen, ze zouden ook beter bestand zijn tegen de weersomstandigheden. De laadpalen bestaan uit hout, natuursteen en staal waardoor ze langer kunnen meegaan dan aluminium of plastic.

Internationale ambities

Een module met slimme aansturing maakt laden met zonnepanelen mogelijk. Bovendien is er de optie om in te spelen op dynamische tarieven en dus goedkoper te laden. De module zorgt er verder voor dat de laadpaal gepauzeerd wordt op momenten van piekverbruik.

De Veton-laadpalen kunnen in heel Europa geïnstalleerd worden. De start-up verwacht maandelijks 100 nieuwe exemplaren te plaatsen. Naast België zijn intussen de eerste projecten opgestart in Nederland, Zwitserland en Spanje. Het bedrijf heeft ook de ambitie om voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten.

lees ook

Powerstation ontwikkelt ecologische laadpaal met hennepplanten

Ontstaan

Veton werd in 2020 opgericht door Jens Téblick en Brend Brentjens, de voormalige oprichters van Lemon Companies, een IT-bedrijf gespecialiseerd in digitale oplossingen op maat.

Voor de laadtechnologie gingen ze een samenwerking aan met Phoenix Contact, marktleider op het vlak van elektrificatie, netwerkkoppeling en automatisering, en verantwoordelijk voor de technologie in 70 procent van de DC-snelladers op de markt.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.