h2 groene waterstof

Bekaert breidt productie- en onderzoekscapaciteit uit voor groene waterstofproductie

Staaldraadproducent Bekaert versnelt de implementatie van de groeistrategie in hernieuwbare energiemarkten, hoodzakelijk in de groene waterstofproductie. Het bedrijf doet dat gedreven door de kansen uit de huidige energietransitie- en decarbonisatietrends.

Bekaert breidt de productie- en onderzoekscapaciteiten uit van elektrolysetechnologieën voor groene waterstofproductie. “We engageren ons tot het ontwikkelen van groene en duurzame oplossingen voor klanten. Bekaert houdt daarbij een bijzondere focus op het verbeteren van de prestaties van kerncomponenten die essentieel zijn voor de elektrolysenoden van de toekomst”, zegt Edouard de Masson d’Autume, VP Hydrogen bij Bekaert.

Twee expansies

De investeringen die Bekaert plant om de doelstelling te realiseren, omvatten twee uitbreidingen in België. In Wetteren voorziet de internationale speler een nieuwe productieplant. Bekaert heeft een leiderspositie opgebouwd in poreuze transportlagen (PTL) voor elektrolysetechnologieën. De nieuwe fabriek zal de PTL-capaciteit verdubbelen. De investering is onderdeel van een ruimer uitbreidingsplan voor de energietransitie naar een globale waterstofeconomie.

lees ook

Leuvens nano-materiaal maakt efficiënte productie van groene waterstof mogelijk

In het West-Vlaamse Deerlijk investeert Bekaert in een specifiek waterstoflaboratorium. Daar zullen onderzoekers de volgende generatie innovatieve oplossingen en producten ontwikkelen voor groene waterstofproductie. “We zijn al meer dan twintig jaar pioniers in PTL voor PEM electrolyse en blijven onze expertise aanwenden om innovaties in deze snel groeiende markt te versnellen en op te schalen”, besluit Edouard de Masson d’Autume.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.