Belkin verduurzaamt met gebruik van gerecycleerd plastic

De elektronicagigant maakte tijdens CES 2023 bekend dat het later dit jaar verschillende producten zal verduurzamen. Zo zal Belkin gebruik maken van post-consumer recycled plastics (PCR) en dezelfde producten leveren in plasticvrije verpakkingen.

Belkin viert in 2023 het veertigjarig bestaan. Van dat jubileum wil de fabrikant van oplaadelektronica en andere toestellen gebruik maken om te verduurzamen. Tijdens het techevent CES 2023 in Las Vegas maakte Belkin bekend dat het inspanningen zal leveren om post-consumer recycled plastics te gebruiken in de meest populaire producten zoals draadloze opladers, power banks, muur- en autoladers. Tegelijk kondigde Belkin aan dat het dezelfde producten zal verschepen in plasticvrije verpakkingen.

Post-consumer recycled plastic (PCR)

Niet alle gerecycleerde plastics zijn gelijkwaardig vervaardigd, weet ZDNet. Zo ontstaan er overtollige plastics in het productieproces. Die zogenaamde PIR worden vervolgens gerecycleerd en terug in het productieproces gebracht. Een tweede soort gerecycleerd plastic komt van weggegooide producten zoals computers. Deze vorm hergebruikt met andere woorden afvalmateriaal dat anders op een stortplaats zou eindigen. Het zijn deze post-consumer recycled plastics die Belkin gebruikt voor het vervaardigen van de nieuwe producten.

Eén van de grootste uitdagingen waar het bedrijf voor stond, was het vinden van de juiste samenstelling van die PCR, om te voldoen aan de look and feel en de kwaliteit van de Belkin-producten. Uiteindelijk vond Belkin twee leveranciers die aan de eisen voldeden. De duurzame techniek maakt het product duurder, al maakt Belkin zich sterk dat het die prijsstijging niet zal doorrekenen aan de klant.

lees ook

Fietspad van gerecycleerd plastic in Antwerps havengebied

Laadproducten

Belkin verwerkt PCR als eerste in een reeks opladers:

  • BoostCharge Magnetic Wireless Car Charger 10W
  • BoostCharge USB-C PD 3.0 PPS Wall Charger 25W
  • BoostCharge Dual USB-C PD Wall Charger 40W
  • BoostCharge PRO 4-Port GaN Charger 108W
  • BoostCharge PRO DUAL USB-C GaN Wall Chargers 45W en 60W

Daarnaast werkt Belkin aan de integratie van PCR in meer dan twintig andere producten. De release hiervan is voorzien nadat de opladers zijn gelanceerd. Een label op de producten zal de consument duidelijk maken dat het gaat om toestellen vervaardigt met PCR-materiaal.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.