melkveebedrijf, Danone, B Corp

Danone vernieuwt B Corp-certificering

Danone in België heeft haar B Corp-certificering vernieuwd. Dat is een internationaal label dat bedrijven erkent die uitblinken op het gebied van milieu- en sociale prestaties. Het bedrijf behaalde een score van 108,1 punten, een stijging van 19 punten ten opzichte van 2019. Dit resultaat plaatst Danone in België bij de hoogst scorende Danone-entiteiten in Europa.

De B Corp-certificering weerspiegelt de voortdurende inzet van Danone in België om haar impact op de planeet, haar werknemers, klanten en de gemeenschappen te verbeteren, zegt het bedrijf in een persbericht. Zo nam het verschillende initiatieven om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Danone verminderde de methaanemissies van de melkveehouderij, bevorderde het hergebruiken van water in de fabriek in Rotselaar en gebruik van lokale melk voor haar zuivelproducten. Het zuivelbedrijf testte eveneens het Eco-score label om de milieu-impact van haar producten transparant te maken voor de consumenten.

Gezondheid en welzijn

Danone België zet zich in voor het welzijn van haar werknemers en gemeenschappen, gaat het bericht verder. Het bedrijf biedt voordelen aan haar werknemers die verder gaan dan de wettelijke vereisten en betrekt hen bij de besluitvorming door hen een Danone-aandeel te geven. Bovendien steunt het bedrijf goede doelen via het Danone Social Fund, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Tot slot draagt het bedrijf bij aan de gezondheid en het welzijn van consumenten en patiënten door middel van haar assortiment Specialized Nutrition, dat een holistische benadering van maatschappelijke verantwoordelijkheid toont.

lees ook

Danone verwijdert de etiketten van Actimel-flesjes

Danone in België maakt deel uit van de wereldwijde ambitie van Danone om één van de eerste multinationals te worden die 100 procent van haar juridische entiteiten heeft gecertificeerd als B Corp. Momenteel valt 74,2 procent van de wereldwijde omzet van Danone onder de B Corp-certificering, een stijging van 44,2 procent ten opzichte van 2019. Danone wil zo een positieve impact hebben op de wereld en tegelijkertijd totale transparantie naar haar stakeholders garanderen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.