Actimel_flesje_zonder_etiket

Danone verwijdert de etiketten van Actimel-flesjes

Voedingsbedrijf Danone voert twee aanpassingen door aan de iconische Actimel-flesjes om de ecologische voetafdruk te verminderen. De plastic verpakking rond de flesjes verdwijnt en Actimel lanceert deze maand een grote fles van 645 gram. De maatregelen moeten de hoeveelheid plastic verminderen, de recycleerbaarheid vergroten en de CO2-uitstoot doen dalen.

Danone lanceerde de etiketvrije Actimel-verpakking al vorig jaar, op de 0%-flesjes. Sinds vorige maand vergroot het bedrijf het aantal etiketvrije drinkyoghurts. De merknaam, allergenen en vitamines staan in reliëf gedrukt op het flesje. De smaak van het product staat op het aluminium lidje. De Actimel-flessen waren al recycleerbaar als ze in de blauwe vuilniszak werden gesorteerd, de etiketten waren dat echter niet. Alleen al in België leidt de vernieuwde verpakking tot een vermindering van 22 ton plastic en 159 ton CO2 per jaar of een vermindering van 4,47 procent van de hoeveelheid plastic per Actimel flesje.

Circulaire economie

Danone Belux verlaagt de milieu-impact van haar verpakkingen door de hoeveelheid verpakkingen te verminderen, gerecycleerde materialen te gebruiken en de recycleerbaarheid te verbeteren. Deze strategie omvat concrete acties zoals de etiketvrije verpakking voor Actimel, de nieuwe transparante Badoit-flessen en de geleidelijke integratie van rPET in waterflessen. Vandaag is 82 procent van de Danone-producten in België recycleerbaar. Vanaf deze maand kunnen liefhebbers hun vertrouwde Actimel ook in een grote fles van 645 gr kopen. Een plasticbesparing van 17 procent vergeleken met dezelfde hoeveelheid Actimel in kleine flesjes.

lees ook

Meest klimaatvriendelijke melk komt uit Vlaanderen

Jaarlijks wordt de koolstofuitstoot gemeten in elke fase van de levenscyclus van een Actimel-fles. Danone streeft er naar om deze voetafdruk, die momenteel 120 gram CO2 bedraagt, te verminderen. Los van de verpakking, die verantwoordelijk is voor 17 procent van de uitstoot, is de uitstoot voornamelijk afkomstig van de broeikasgassen die vrijkomen bij de productie van melk. Daarom werkt Actimel nauw samen met de melkveehouders. Dankzij deze samenwerking is de uitstoot van de melkproductie de afgelopen 5 jaar met 20 procent gedaald. Ook het productieproces in de fabriek in Rotselaar werd geoptimaliseerd dankzij de recuperatie van ​ afvalwater en een 100 procent hernieuwbare elektriciteitsvoorziening.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.