Deliveroo - Packaging 3

Deliveroo stimuleert gebruik duurzame verpakkingen met investering van 1,15 miljoen euro

Restaurantpartners in België, Frankrijk en Italië krijgen subsidies voor milieuvriendelijke verpakkingen. De maatregel moet tot 140 ton plastic besparen.

Maaltijdbezorger Deliveroo investeert 1,15 miljoen euro in een subsidieprogramma voor duurzame verpakking. Restaurants in België, Frankrijk en Italië krijgen korting bij hun aankoop van duurzame verpakkingen, op de verpakkingssite van Deliveroo. Het initiatief moet restaurantpartners, 2825 in België, aanzetten om te kiezen voor duurzamere en groenere opties. Het project is een vervolg op een gelijkaardig, succesvol initiatief van Deliveroo in Hong-Kong en het Verenigd Koninkrijk.

Milieuvriendelijke verpakkingen

Deliveroo geeft restaurantpartners een korting van 50 procent op de kost van milieuvriendelijke verpakkingen. Het gaat om elk artikel dat thuis composteerbaar is of is gemaakt uit gerecycleerd papier, karton of plastic. Daarnaast engageert Deliveroo zich om alternatieven te zoeken voor artikelen waarvoor geen recycleerbare optie bestaat, om zo de schadelijke neveneffecten te beperken.

“Duurzame verpakkingen zijn zeer belangrijk voor Deliveroo en deze investering zal een cruciale rol spelen voor onze partners om te kiezen voor groenere opties”, aldus Paul Bedford, Director of Policy & Sustainability bij Deliveroo. “Door deze groenere verpakkingen te subsidiëren, benadrukken we ons engagement om verpakking te herdefiniëren, afval te verminderen en onze CO2-voetafdruk te verkleinen.”

9 vrachtwagens stortafval

Met de investering on groene verpakkingen hoopt Deliveroo tot 140 ton plastic te besparen. Dat is het equivalent van ongeveer 9 vrachtwagens aan stortafval. Voor ons land gaat het om 9 ton plastic. De leverancier van de verpakkingen compenseert daarnaast 550 ton CO2-uitstoot. Omgerekend is dat zowat de totale jaarlijkse uitstoot van ruim 120 personenwagens.

Deliveroo is sinds 2015 actief in 25 Belgische steden en intussen zijn er 3.250 koeriers actief. De restaurantpartners ontvangen unieke vouchercodes van Deliveroo. Daarmee kunnen ze op de verpakkingssite materiaal aankopen. De ongebruikte codes herverdeelt Deliveroo nadien onder de andere restaurantpartners.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.