Goodles en Ecocup België bundelen de krachten om hergebruik verder te ontwikkelen

Re-uz, de Europese leider in herbruikbare verpakkingen, heeft bekend gemaakt dat Ecocup België gaat samenwerken met Goodless Smart Group. Dat is de Vlaamse expert in het onderhoud en verzamelen van herbruikbare verpakkingen en bekers. De samenwerkingen heeft als doel om hergebruik verder te ontwikkelen in de Benelux.

De samenwerking tussen Goodles en Ecocup België past binnen een gemeenschappelijke wens om de complementaire vaardigheden van beide bedrijven te verenigen. Het samengaan van de twee organisaties versterkt de ontwikkeling van Re-uz in de Benelux en zijn positie als marktleider op Europees niveau. Het Oost-Vlaamse Goodless, gebaseerd in Deinze, is Vlaams marktleider en levert herbruikbare bekers, voedingsverpakkingen en de technologie en tools om hergebruik voor elke organisatie toegankelijk te maken. Het gepatenteerde Smart Bin-concept maakt het verzamelen en traceren van herbruikbare bekers gemakkelijker.

lees ook

Meer plastic afval dan ooit tevoren

Duurzame oplossingen

Het concept, waarbij de waarborg kan worden terugbetaald aan de betaler bij het inzamelen van de beker, is één van de redenen waarom een samenwerking tot stand kwam. “De samenwerking met Goodless beantwoordt vanzelf aan onze betrachting en inzet om duurzame oplossingen te ontwikkelen”, zegt Philippe Berthe, CEO van Impact Group (Nutripack en Re-uz). “Het is een aanvulling op onze ‘hergebruik activiteit’ op de Vlaamse markt. Dit dankzij de implementatie van gemeenschappelijke actieplannen en een operationele en commerciële synergie.”

Langs de kant van Goodless Smart Group reageert CEO Rudi De Kerpel ook enthousiast. “Ik ben er trots op dat Goodless zich associeert met Re-uz en hun merk Ecocup België. We delen met hen de waarden, cultuur en ambitie. We gaan ons aanbod en onze aanwezigheid in de Benelux samen verder ontwikkelen”, klinkt het bij CEO Rudi De Kerpel.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.