Grisja Lobbestael volgt Dirk Torfs op als CEO van Flanders Make

Grisja Lobbestael versterkt vanaf 1 maart het onderzoekscentrum Flanders Make als CEO. Hij volgt Dirk Torfs op, die de organisatie succesvol uitgebouwd heeft sinds de oprichting in 2014. Torfs zet om gezondheidsredenen een stapje opzij. Grisja Lobbestael heeft veel ervaring in de industrie en bekleedde sinds 2005 meerdere verantwoordelijkheidsfuncties bij Sioen, een Belgische multinational gespecialiseerd in technisch textiel.

Flanders Make is in 2014 opgericht als strategische onderzoekscentrum voor de maakindustrie en groeide onder leiding van Dirk Torfs uit tot een unieke community van meer dan 800 onderzoekers die vanuit verschillende vestigingen in heel Vlaanderen samenwerken aan onderzoek en innovatie met en voor de maakindustrie en andere industrieën met maakuitdagingen.

Transitie naar Industrie 4.0

“Via een uniek samenwerkingsmodel met bedrijven, academische partners en de overheid hebben we een sterk innovatie ecosysteem voor de transitie naar Industrie 4.0 uitgebouwd”, zegt Dirk uittredend CEO Dirk Torfs. “Dit deden we met de steun van de Voorzitter en leden van de Raad van Bestuur en met alle Flanders Make medewerkers. Ik kijk hoopvol naar het verdere groeitraject onder de leiding van de nieuwe CEO. Alleen met blijvende focus op onderzoek en innovatie kan onze industrie welvaart en een duurzame toekomst voor de volgende generaties realiseren.”

De voorzitter van Flanders Make heeft alleen maar lovende woorden voor zijn voormalige CEO. “Ik wil Dirk Torfs bedanken voor de snelle en indrukwekkende ontwikkeling van Flanders Make en voor zijn belangrijke bijdrage aan het ‘Industrie 4.0 proof’ maken van onze bedrijven. Ik waardeer het enorm dat hij er in de gegeven omstandigheden voor kiest om de fakkel door te geven als CEO en zich toch deeltijds zal blijven inzetten voor strategische projecten en stakeholder management als bijzondere opdrachthouder van de nieuwe CEO.”

CEO met jarenlange ervaring

Grisja Lobbestael studeerde in 1995 af als Industrieel Ingenieur en Master of Science Engineering. Later doorliep hij nog het Advanced Management Programm en Master Class in Innovation & Entrepreneurship aan de Vlerick Management School. Hij bekleedde verantwoordelijkheidsposities op engineering, sales- en CEO niveau, zowel in de metaalverwerkende, elektronische als de kunststofindustrie, bij respectievelijk Packo, Barco en Sioen.

“Grisja combineert een jarenlange industriële ervaring in een internationale context met een grote passie voor innovatie, waarmee hij het Flanders Make innovatie ecosysteem verder kan versterken. Ik kijk alvast uit naar de voortzetting van de uitstekende samenwerking tussen de Raad van Bestuur en het Flanders Make management onder zijn leiding”, aldus Urbain Vandeurzen.

lees ook

100 miljoen euro om bedrijven naar groener energieverbruik te helpen

Lobbestael zelf neemt de fakkel met veel ambitie over.  “Mijn passie situeert zich in het visionair, strategisch en cross-sectoraal uitbouwen van een organisatie teneinde de samenleving duurzaam te verbeteren. Vanuit deze passie en verder bouwend op het uitstekend traject en de ervaring van mijn voorganger Dirk Torfs werk ik met veel enthousiasme verder aan het succes van Flanders Make”, aldus Grisja Lobbestael.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.