Nokia_XR21_Limited

HMD Global start productie van 5G-smartphones in Europa

HMD Global is de eerste smartphone fabrikant die de productie van 5G-telefoons start in Europa. Als eerste toestel zal de Nokia XR21 van de band rollen in Hongarije. De voldoet aan alle strenge Europese productie- en duurzaamheidsnormen. Volgens HMD Global ligt de ontwikkeling in lijn met het totale groeipotentieel voor smartphones in Europa.

Analysebureau Canalys voorspelt dat de Europese smartphonemarkt in 2024 met 7% zal groeien. Die trein wil HMD Global niet missen uiteraard. “Wij zijn blij dat we de Nokia XR21 in Europa kunnen produceren”, zegt Jean-Francois Baril, mede-oprichter, voorzitter en CEO van HMD Global. “Wij investeren in beveiliging, technologie en productieprocessen die onze apparaten veiliger en duurzamer maken. In de toekomst willen we verder investeren in op maat gemaakte softwarebeveiliging.”

Strenge software- en malwaretests

HMD Global speelt met nieuwe capaciteiten en processen in op de veranderende eisen van zakelijke klanten. Elk apparaat ondergaat strenge software- en malwaretests in Europa. Sommige ondernemingen vragen extra beveiliging in samenwerking met IT-beveiligingspartners. Data is veilig opgeslagen in de EU. Met een focus op softwarebeveiliging en ‘privacy by design’ worden klant- en bedrijfsdata van alle HMD-smartphones opgeslagen en verwerkt in Finland sinds 2019. 

De XR21 is niet alleen goed beveiligd, maar ook robuust gebouwd met het oog op duurzaamheid. Met een duurzaamheidscertificering op militair niveau en een IP69K-classificatie is het bestand tegen stof, hitte, stoten en water. Het chassis is gemaakt van 100 procent gerecycled aluminium en de batterijduur tot twee dagen ondersteunt 60 procent meer oplaadbeurten gedurende de levensduur. Extra stappen in het Europese productieproces zullen helpen om de uitstoot verder te verminderen.

lees ook

Europa zet meer in op circulariteit

Prijs en beschikbaarheid

HMD Global viert de productieverhuis met een beperkte oplage van 30 toestellen die online verkocht werd via nokia.com. De gelimiteerde Made in Europe-toestellen (vanaf 699 euro) hebben een exclusieve Frosted Platinum-kleur, zijn gegraveerd met hun eigen unieke serienummer en worden geleverd met een certificaat van oorsprong in de doos. Jammer genoeg zijn er geen exemplaren meer beschikbaar.

Binnenkort zal de XR21 European Edition wel verkrijgbaar zijn (vanaf 649 euro) in België en Nederland via deze website.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.