HP Terrajet

HP lanceert nieuwe, duurzame printoplossingen voor bedrijven

HP heeft nieuwe printoplossingen gelanceerd: HP Color LaserJet 4202/4302, HP Color LaserJet Enterprise 5000/6000 en de X500/X600. Ze worden ondersteund door HP’s nieuwste duurzame toner die tot 27 procent  minder energie verbruikt en verpakt is in 78 procent minder plastic, aldus het persbericht.

De nieuwste high performance printoplossingen van HP zijn ontworpen om groeiende ondernemingen te ondersteunen met maximale productiviteit en te voldoen aan de wensen van huidige hybride werkvormen. Uit onderzoek van HP blijkt namelijk dat bijna 4 op de 5 (79 procent) Nederlandse werknemers in het bezit is van een printer op de thuiswerkplek. Een kwart hiervan (25 procent) is voorzien van een printer door de werkgever. Het onderzoek van HP slaat enkel op Nederland. Al zijn er ongetwijfeld parallellen te trekken met Vlaanderen.

Thuis printen belangrijk

De mogelijkheid om ook thuis te kunnen printen blijft belangrijk voor (hybride) werknemers in Nederland. Driekwart (33 procent) van hen geeft namelijk aan dat hun werkgever hen beter kan ondersteunen door het aanbieden van een printoplossing op hun thuiswerkplek. Bovendien hecht 40 procent van de Nederlandse werknemers waarde aan een duurzame printoplossing als deze hen aangeboden wordt door hun werkgever.

“De mogelijkheid om flexibel te kunnen werken blijft belangrijk voor veel werknemers”, zegt Hans Van Barel, Category Manager Printing Benelux bij HP. “Werkgevers moeten hierop inspelen door oplossingen aan te bieden die deze manier van werken optimaal ondersteunt.”

TerraJet

De nieuwe HP TerraJet toner technologie combineert de meeste duurzame printoplossing met prima prestaties, aldus HP. TerraJet is een geavanceerde toner technologie die 27 procent minder energie nodig heeft tijdens het printen en bovendien voorzien is van een verpakking die 78 procent minder plastic bevat. Deze eigenschappen worden gecombineerd met scherpere details dan ooit en 20 procent meer kleur. De HP TerraJet cartridges maken een lagere carbon footprint mogelijk, in vergelijking met voorgangers, en is onderdeel van de nieuwe printoplossingen voor grote en kleine bedrijven.

lees ook

Lasers spellen de les: HP TerraJet als innovatie 

Of werknemers van plan zijn om bij hun werkgever te blijven is voor veel organisaties een groeiend vraagstuk. Om talenten aan te trekken en te behouden hebben 60 procent van de kmo’s aanpassingen gedaan om flexibel werken te ondersteunen. Toch heeft de helft van de kleine tot middelgrote organisaties moeite om technologisch bij te benen met een hybride werkvorm. Daarbij rekent 91 procent van deze kleinere organisaties nog steeds op de kracht van geprinte documenten om hun onderneming te ondersteunen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.