Lightyear terug in de startblokken

Het Nederlandse Lightyear kondigt aan dat het zijn activiteiten verderzet. Via een nieuw op te richten bedrijf gaat het zich concentreren op de Lightyear 2, de betaalbare elektrische zonnewagen voor een breder publiek.

Nochtans heeft het volgens De Tijd maar een haar gescheeld want de curator was klaar om er de stekker uit te trekken. Pas op het allerlaatste moment wisten 225 investeerders met 8 miljoen euro over de brug te komen.

Lightyear kwam onlangs in moeilijk vaarwater na het failliet van haar dochteronderneming die instond voor de productie van de Lightyear 0 (foto). Die wagen, bestemd om gemaakt te worden in een beperkte oplage, zou 250.000 euro gaan kosten en moest zorgen voor de nodige inkomsten.

lees ook

Europese bedrijven besparen tot 3.800 euro per jaar bij elke nieuwe elektrische wagen

Eerste stap

Lightyear slaagde er nu op het laatste nippertje in om via de Individual Investors Group (IIG) voldoende geld op te halen om het nieuwe bedrijf te creëren. IIG-initiatiefnemer, Arnoud Aalbersberg stelt in de persmededeling: “Ik ben opgelucht dat we deze doorstart hebben kunnen faciliteren door op één dag 8 miljoen euro op te halen bij investeerders die vanaf het begin aan dit avontuur zijn begonnen. Dit toont ons sterke geloof in het bouwen van elektrische auto’s op zonne-energie die minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet en dat voor een breder publiek.”

De 8 miljoen euro is nog maar het begin. Nog volgens De Tijd is er op korte termijn 40 à 45 miljoen euro nodig; de productie daadwerkelijk opstarten vraagt een miljard euro. De intellectuele eigendom (IP) werd intussen ondergebracht als onderpand voor de investeerders.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.