schelpen,Ecoverbo,circulair,bouwen

Op schelpen kan je (beter) bouwen

De geesten rijpen voor alternatieve materialen in de bouwsector. Duurzaamheid is daarbij niet de troef maar het aangename bijproduct. Schelpen zijn een mooi en steeds populairder voorbeeld. Wat ooit het huis was van een weekdier in de Schelde, kan ook jouw woonst of kantoor onderstutten, stabiliseren en isoleren. 

Wereldwijd is de bouwsector verantwoordelijk voor bijna 40 procent van de CO2-uitstoot. Beton is daarbij een grote schuldige. Met de productie van één kubieke meter beton komt gemiddeld ongeveer 508 kg CO2 vrij. Dat is pittig, maar het hoeft niet de hoofdreden te zijn om naar alternatieve bouwmaterialen te kijken. Dat zegt Teun Depreeuw, medeoprichter van bouwbedrijf Ecoverbo en bezieler van Ecoschelp. 

Slim en toevallig ook ecologisch

“Onze slogan is slim verbouwen, niet bio-ecologisch verbouwen”, verduidelijkt Depreeuw. Hij keek achttien jaar geleden al naar schelpen als volwaardig bouwmateriaal en merkt dat de geesten intussen gerijpt zijn. “Vroeger waren alternatieve duurzame materialen een geitenwollensokkenverhaal. Vandaag is duurzaamheid een fijne extra. In hoofdzaak is de kwaliteit gewoon beter.” 

Dit is een +artikel voor onze abonnementhouders.

GENIET VAN MEER KENNIS

NEEM EEN JAARABONNEMENT ECOTIPS

30 DAGEN GRATIS LEZENABONNEER JE HIER

Heb je al een abonnement?
Log dan hier in!

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.