Subaru_BEV_elektrische_auto

Panasonic gaat (wellicht) batterijen maken voor Subaru

Autobouwer Subaru en Panasonic hebben aangekondigd dat ze in gesprek zijn over een middellange- tot lange termijn partnerschap om te voldoen aan de vraag naar batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) en batterijen voor elektrische auto’s in een snelgroeiende markt.

Subaru en Panasonic Energy zullen besprekingen voeren met het oog op het leveren van een volgende generatie cilindrische lithium-ionbatterijen voor Subaru door Panasonic. De Japanse autoconstructeur Subaru zal dan weer batterijen die zijn aangeschaft bij Panasonic installeren in elektrisch aangedreven voertuigen die vanaf het laatste deel van de jaren 2020 bij hun vestigingen worden geproduceerd.

Versnelde elektrificatie

Subaru versnelt zijn elektrificatie en andere initiatieven door een roadmap naar 2050 op te stellen, met als doel bij te dragen aan de verwezenlijking van een koolstofneutrale samenleving. Panasonic zal als partner bijdragen aan het bereiken van dit doel door zijn cilindrische lithium-ionbatterijen van hoge kwaliteit en dito prestaties te leveren. Deze batterijen hebben al jarenlang een uitstekende staat van dienst in de markt.

lees ook

Europa zet batterijkwaliteit bovenaan prioriteitenlijst

Door het opzetten van deze samenwerking zullen Subaru en Panasonic bijdragen aan de ontwikkeling van de auto- en batterij- industrie en zullen zij helpen bij het oplossen van maatschappelijke problemen, zoals het behoud van werkgelegenheid in de regio en de ontwikkeling van menselijk kapitaal, besluit het persbericht.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.