laureaten Toek.generaties

Stichting voor Toekomstige Generaties bekroont student-ondernemers

Dertien initiatieven van student-ondernemers zijn in de prijzen gevallen tijdens de zesde editie van Prototyping the Future. De projecten zijn prototypes van duurzame innovatie en ontvangen elk een beurs tot 5.000 euro via het Albert Vanhee Fonds voor Toekomstige generaties. Ook de FOD Leefmilieu, Vlaamse Regering, Waalse overheidsdienst Economie, Leefmilieu Brussel en een Gouden Daad verlenen hun steun aan de stichting.

De winnende projecten van Prototyping the Future bewijzen dat het verlangen naar duurzame innovatie de rode draad vormt, ongeacht het gewest, studierichting of sector (circulaire economie, gezondheid, low tech, etc.). De laureaten komen zowel uit Vlaanderen, Brussel als Wallonië. Het gaat onder andere om studenten en afgestudeerden in de medische en paramedische sector, psychologie, innovatie en ondernemerschap, technologie en IT, engineering, bedrijfswetenschappen, biowetenschappen, industrieel ontwerp en design.

Fonds Albert Vanhee

De jonge ondernemers hebben een duidelijk doel voor ogen. Dat is een wereld die meer circulair is en zuiniger omspringt met grondstoffen. Maar ook één die minder vervuilend en energiezuiniger is. Ze zijn geëngageerd in de strijd tegen klimaatopwarming en bekommerd om gezondheid en welzijn. De geselecteerde projecten krijgen steun van het Albert Vanhee Fonds. “Mijn vader was technicus in een drukkerij”, zegt dochter Marguerite Vanhee. “Hij vond een onderdeel uit dat het drukproces aanzienlijk verbeterde maar door een gebrek aan financiële middelen kon hij zijn uitvinding niet patenteren.”

lees ook

VITO start bouw van nieuw vlaggenschip in Vlaams innovatielandschap

Marguerite Vanhee richtte daarom het fonds op. “Daarmee richt ik mij op studenten met een duidelijk doel voor ogen, dat ze van begin tot einde met passie willen nastreven. Ik wil hen ondersteunen in het concretiseren van hun project dat een bijzondere bijdrage levert aan de wereld van morgen en de toekomstige generaties.”

De lijst met laureaten is hier te raadplegen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.