Vdk bank lanceert kasbon met energie-impact

Vdk bank lanceert de allereerste kasbon in België met energie-impact. Dat betekent dat de bank het opgehaalde geld alleen zal herbeleggen in organisaties, bedrijven en projecten die bijdragen tot een beter leefmilieu, onze economie verduurzamen en ons woningbestand vergroenen.

Vdk bank brengt een kasbon met energie-impact op de markt. Die biedt de Belgische spaarder een duurzaam alternatief voor andere kasbons en de Staatsbon. De bank wil met de nieuwe kasbon onze economie en onze planeet verduurzamen zonder dat spaarders aan rente hoeven in te boeten.

“De rentes van onze kasbon met energie-impact doen niet onder voor de op dit moment beschikbare kasbons in België. Toch gaan we een stap verder. Zo bieden we momenteel niet alleen een meer dan marktconform rendement, we zorgen er ook voor dat de centen die de Belg ons toevertrouwt alleen geherinvesteerd worden in projecten voor de opwekking van hernieuwbare energie (wind- en zonne-energie) en energiezuinige woningen (EPC A).”
​Steven Wauters, commercieel directeur van Vdk bank

Allereerste kasbon met energie-impact van het land

Intekenen op de kasbon met energie-impact van Vdk bank kan vanaf 3 juni tot 4 september. Vdk bank zal de energie-impact van de kasbon extern laten verifiëren door Forum Ethibel, expert in het verificatiediensten voor duurzame financiële producten. Op die manier kan iedereen op beide oren slapen dat alle engagementen nagekomen worden.

“Consumenten zoeken sinds vorig jaar nog meer naar manieren om met hun geld een meerwaarde voor onze maatschappij te creëren. Die kans krijgen ze nu volop met deze kasbon met energie-impact. Consumenten die intekenen op onze kasbon mogen er zeker van zijn dat hun spaarcenten gebruikt zullen worden om onze planeet en hun streek duurzamer te maken. Bovendien is wie vandaag intekent ook zeker van een interessante rentevoet,” aldus ​Steven Wauters van Vdk bank

Looptijden van 1 tot 10 jaar

Vdk bank houdt de drempel om in te tekenen op haar kasbon bewust laag. De inleg van 200 euro en daarna in veelvouden van 100 euro, kunnen ook bescheiden beleggers intekenen en spaargeld op een alternatieve en bewuste manier laten renderen.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.