Cadans-Aska-bike

9 bedrijven en onderzoeksinstellingen werken in nieuw living lab aan een duurzame e-bike industrie in Vlaanderen

Het living lab CaDaNS is een consortium van innovatieve spelers in het Vlaamse e-bike landschap. Het opzet is om de fietsindustrie duurzamer te maken. De focuu van het living lab ligt daarbij op snelle elektrische fietsen, de speedpedelecs.

Elektrische fietsen zijn 20 tot 50 keer milieuvriendelijker dan elektrische wagens, met een uitstoot van 2 tot 5 gram CO2 per gereden kilometer, ook wanneer de batterij wordt opgeladen met groene stroom. Die uitstoot is er omdat fietsengeproduceerd worden in landen waar de elektriciteitsmix nog niet zo groen is. Elektrische fietsen omvatten ook heel wat zeldzame, waardevolle materialen. Wie duurzaamheid belangrijk vindt, kiest dus best voor een kwalitatieve fiets en gebruikt die zo lang mogelijk.

Fietsen langer gebruiken

Om stappen richting duurzaamheid te zetten, starten onderzoekscentrum Flanders Make en fietsenbouwer Åska Bike met een living lab, samen met een consortium van innovatieve spelers in het Vlaamse e-bike landschap. Bebat, Bikebat, Groep INTRO, KU Leuven, o2o Bicycle leasing, Sortbat en VITO maken deel uit van het consortium. De fietsindustrie duurzamer maken is een grote uitdaging waarbij de focus ligt op snelle elektrische fietsen of ‘speedpedelecs’.

De fietsindustrie is er tot nu toe vooral op gericht om zoveel mogelijk nieuwe fietsen te verkopen. Grote buitenlandse leveranciers van fietsonderdelen maken vaak nieuwe versies die doelbewust niet passen bij oudere versies van hun onderdelen. Daarnaast zijn goedkope elektrische fietsen ook moeilijker te herstellen, en zijn de loonkosten in onze regio hoog. Daarom is het vaak goedkoper om een nieuwe elektrische fiets te kopen dan een bestaande fiets te herstellen of te vernieuwen.

Ecosysteem bouwen

“In het living lab CaDaNS’, dat staat voor Circulair, Datagedreven waardeNetwerk rondom Speed pedelecs, bouwen we een ecosysteem van bedrijven dat de volledige levenscyclus van duurzame e-bikes en hun componenten ondersteunt”, zegt Klaas Gadeye, Research Architect van Flanders Make. “De producent blijft eigenaar van de fiets en we werken abonnementsformules uit waarbij de klant betaalt om altijd een goed werkende en comfortabele e-bike te hebben. Hetgeen we hieruit leren kunnen we nadien ook in andere sectoren toepassen, en die informatie delen we dan ook met de brede industrie in Vlaanderen.”

“Om het volledige groeipotentieel van deze speedpedelecs als duurzaam mobiliteitsmiddel te benutten, willen we meer mensen aan het fietsen krijgen. We leggen daarbij de nadruk op woon-werkverplaatsingen, in België goed voor ongeveer 50 miljoen afgelegde kilometer per jaar, waarvan maar één procent met de fiets of te voet wordt afgelegd. Met een degelijke speedpedelec wordt zo een fietstocht ook haalbaar voor mensen die 30 tot 40 kilometer van het werk wonen, en voor de echte enthousiastelingen zelfs meer”, vult Frederik Petré, Project Manager van Flanders Make aan.

lees ook

Speed pedelecs ook bij bedrijven steeds populairder

Duurzame speedpedelecs

Åska Bike staat al vrij ver in zijn realisatie van een duurzame speedpedelec, met een productieketen die zoveel mogelijk in Europa ligt. De batterij en het frame worden in Vlaanderen gemaakt. Alle leveranciers van de fietsonderdelen zijn geselecteerd op hun focus op duurzaamheid. De fiets is gebouwd met het oog op eenvoudig onderhoud en een lange levensduur, met mogelijkheid om hem te upgraden in plaats van hem na enkele jaren volledig te vervangen door een betere versie.

“Samen met de living lab partners zullen we leren hoe je een goed businessmodel opzet, waarbij je fietsgenot in plaats van fietsen verkoopt. We voorzien onze fietsen ook van sensoren om informatie over hun gebruik te verzamelen. Zo leren we wanneer we best onderhoud inplannen en hoe we ons fietsontwerp nog duurzamer kunnen maken. Elke fiets krijgt ook een eigen digitaal paspoort waarin alle nuttige informatie over de fiets staat”, legt Filip Dehing, Directeur van Åska Bike uit.

VLAIO en Europese steun

Om het Bike-as-a-Service-concept in reële omstandigheden te testen betrekt CaDaNS enkele Antwerpse bedrijven die hiermee een vlotte bereikbaarheid kunnen bieden aan hun medewerkers. Werknemers zijn steeds meer op zoek naar een gezonde work-lifebalans en beoordelen hun werkgever ook op duurzaamheid. Met een duurzame speedpedelec voor de medewerkers hebben bedrijven dus een extra troef in handen in de war for talent en om hun huidige medewerkers aan boord te houden.

VLAIO is het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Het stimuleert en ondersteunt innovatie en ondernemerschap en draagt bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Dit doet VLAIO in samenwerking met tal van partners. VLAIO zet volop in op circulair ondernemen. Daarom kreeg dit project VLAIO steun én middelen van het NextGenerationEU fonds van de Europese commissie.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.