AI-bot_businessman

AI-bot van Schneider Electric helpt bedrijven bij dataverwerking

Schneider Electric heeft haar EcoStructure Resource Advisor Copilot gelanceerd. De ‘conversational AI-tool’, zeg maar een AI-bot, moet bedrijven helpen sneller hun energie- en duurzaamheidsdata te verwerken.

Schneider Electric heeft de bot ontwikkeld met behulp van de Large Language-technologie. Copilot helpt energie-en duurzaamheidsteams met verbeterde data-analyse, visualisatie, beslissingsondersteuning en prestatie-optimalisatie. Via de technologie kan een bedrijf eveneens complexe branchekennis en systeeminformatie naadloos verwerken. Schneider Electric lanceert de technologie in eerste instantie via private beta. Tegen eind van het jaar of begin 2024 moet de bot overal beschikbaar zijn.

Uitdagingen voor organisaties

In een persbericht beschrijft Schneider Electric hoe de impact-economie zorgt voor een nieuw scala aan uitdagingen voor organisaties. Leiders moeten digitale oplossingen omarmen om hun milieu- en sociale impact te beheren. Via Copilot kunnen gebruikers van de Resource Advisor moeiteloos data opvragen, visualisaties genereren en waardevolle inzichten verkrijgen. Het is de meest recente AI-gedreven verbetering die de duurzaamheidsdivisie van Schneider de afgelopen jaren heeft geïntroduceerd.

lees ook

Schneider Electric onthult schakelmateriaal gemaakt van gerecycled oceaanplastic

“Het uitbouwen van een duurzame, digitale toekomst betekent het ontwikkelen van innovatieve, verantwoordelijke tools om de toenemende uitdagingen op het gebied van decarbonisatie aan te pakken”, zegt Steve Wilhite, voorzitter van Schneider Electric Sustainability Business. “Het betekent ook collaboratieve intelligentie ontwikkelen, waarbij geavanceerde technologie wordt gecombineerd met menselijke expertise om meetbare resultaten te leveren. Deze tool helpt onze klanten om sneller, verantwoordelijker en met meer vertrouwen te werken aan initiatieven voor het beheer van resources voor hun bedrijven.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.