Young,Courier,With,Bicycle,Delivering,Box,To,The,Customer,-

Bedrijven met milieu-onvriendelijke bezorging krijgen rekening gepresenteerd  

Amper een derde van de Belgische consumenten vindt dat retailers goed werk leveren op het gebied van milieuvriendelijke bezorgservice. Voor bijna driekwart (72 procent) is het belangrijk dat de bedrijven die de bezorging van retailers verzorgen een milieuvriendelijke leverservice aanbieden. Verder is 61 procent bereid om actie te ondernemen als ze niet tevreden zijn over de inspanningen van retailers wat betreft duurzame bezorging.

De cijfers staan in het onderzoek ‘Home Delivery Sustainability Report: Consumers Expect More!’ van softwarebedrijf Descartes Systems Group. Het rapport onderzocht het sentiment van consumenten over de duurzaamheid van retailers met betrekking tot hun bezorgactiviteiten. “Vergeleken met ons onderzoek uit 2022 zijn consumenten nu veel meer geïnteresseerd in de milieuvriendelijke bezorgservice van retailers”, zegt Chris Jones, EVP Industry bij Descartes. “Deze factor beïnvloedt mee de aankoopbeslissingen. De consumenten zijn bereid te kiezen voor milieuvriendelijke thuisbezorgopties, waardoor de kosten voor de retailers vaak ook lager zijn. Retailers moeten rekening houden met deze belangrijke trend, omdat dit hen de mogelijkheid biedt om zich te onderscheiden, meer omzet te genereren, een grotere klantloyaliteit te creëren en de bezorgkosten te verlagen.”

Opmerkelijke resultaten voor België

Bijna veertig procent van de Belgische consumenten neemt regelmatig (of altijd) aankoopbeslissingen op basis van de milieu-impact van het product of bedrijf. Ze zijn het meest geïnteresseerd in het combineren van al hun bestellingen in één bezorgmoment aan het einde van de week (70 procent), gevolgd door het gebruik van 100 procent CO2-neutrale bezorgdiensten (64 procent) en het combineren van al hun bestellingen in één bezorgmoment als er meerdere bezorgingen in hun regio zijn (58 procent).

lees ook

Belgische consumenten accepteren langere bezorgtijden van milieuvriendelijke retailers

De resultaten laten ook zien dat milieu-onvriendelijke bezorging een grote impact kan hebben op retailers, zowel in positieve als negatieve zin. Zo zou 45 procent van de Belgen meer kleding en schoenen kopen van een bedrijf dat meetbaar aantoont dat zijn toeleveringsketen duurzamer is dan die van de concurrentie. Meer dan een op de vier Belgische consumenten is gestopt met winkelen bij een bedrijf (28 procent) of heeft tegen vrienden en familie gezegd dat ze het moeten vermijden (25 procent) als reactie op milieu-onvriendelijke bezorging. Jongeren (18-34 jaar) waren eerder geneigd acties zoals de voorgaande te ondernemen als reactie op milieu-onvriendelijke bezorging van een retailer.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.