Nespresso_koffiecapsule_fietsleveringen1

Nespresso rondt kaap van 35.000 leveringen van koffiecapsules per fiets in België

Koffiemerk Nespresso startte in 2019 met fietsleveringen in België. Vier jaar later heeft Nespresso de kaap van 35.000 leveringen per fiets aan klanten gerond. De dienst is beschikbaar in vijf steden en is een win-win voor zowel het merk, de partners als de klanten.

Morgen, zaterdag 3 juni, is het Wereldfietsdag en daarom maakt Nespresso met enige trots bekend dat het sinds de opstart in 2019 meer dan 35.000 fietsleveringen heeft gerealiseerd. Die snelle en milieuvriendelijke manier om koffiecapsules tot bij klanten te krijgen, komt tot stand door een samenwerking met partners Cargo Velo en City Slim. Nadat de leveringen al enkele jaren plaatsvonden in Antwerpen, Brussel, Luik en Gent is de service sinds kort ook beschikbaar in Leuven. 

Milieuvriendelijk alternatief

Dat de formule een succes is, bewijst de overvolle agenda van de leverbedrijven. Dankzij de samenwerking met Cargo Velo in Vlaanderen en Brussel en City Slim in Wallonië kunnen klanten hun bestelling de dag nadien al zonder extra kosten ontvangen. De fietskoeriers werken elke dag gemiddeld 70 bestellingen van de iconische koffiecapsules af. De leverdienst beslaat een totale oppervlakte van meer dan 366 m2. Niet alleen is de fiets het meest natuurlijkvriendelijke middel, in de stad is het vaak ook de snelste manier. Bovendien zijn sommige routes ontoegankelijk voor motorvoertuigen terwijl fietsers overal zonder problemen kunnen komen.

Foto David Plas

“Deze mijlpaal getuigt vaan onze toewijding aan een duurzamere toekomst en onze inspanningen op lokaal niveau”, legt Oliver Perquy, General Manager bij Nespresso uit. “De klanten zijn erg enthousiast over deze service en zijn zich steeds meer bewust van de milieu-impact van hun consumptiegewoonten. We zijn verheugd dat we hierop kunnen inspelen met een milieuvriendelijke leveringsoptie, naast onze andere initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.”

Groei van fietsbezorgingsector

De sector van fietsbezorgingen maakte de voorbije jaren een aanzienlijke groei mee in de Belgische steden. Daar zijn ze bij de partners van Nespresso uiteraard tevreden mee. “De toekomst van stedelijke pakketbezorging per fiets is een krachtige synergie van duurzaamheid, efficiëntie, technologie en sociale impact”, aldus Jochen Fonck, oprichter van City Slim. “We zijn trots om samen te werken met vooruitstrevende klanten zoals Nespresso, die zich inzetten voor ecologisch verantwoorde transportoplossingen.

lees ook

Koffiecapsules mogen vanaf januari in blauwe PMD-zak

Samen met fietskoerierdiensten zoals Rayon9 en Cargo Velo draagt City Slim actief bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en maken ze het stadsleven duurzamer en aangenamer. “Via onze samenwerking met Nespresso delen we een visie op duurzaamheid. Het speelt een cruciale rol binnen onze activiteiten”, zegt medeoprichter van Cargo Velo Sander Vandenberghe. “Terwijl we de luchtkwaliteit verbeteren, dragen we actief bij aan het verminderen van verkeersopstoppingen en geluidsoverlast in steden.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.