Go Family label on pc

Belgisch label en dashboard voor klimaatimpact van bedrijven

Go Family, een Belgisch ecosysteem van milieu-impactdiensten, heeft een dashboard en label gelanceerd die de impact van duurzaamheidsinitiatieven van bedrijven zichtbaar maken. Elk deelnemend bedrijf krijgt een label met een QR-code naar hun eigen dashboard dat concrete data toont over hun klimaatimpact.

Het label en dashboard zijn een belangrijke stap naar betere en transparante duurzaamheidsrapportage voor bedrijven. Go Family bestaat uit drie onderdelen. Het werkt via Go Smart Digital aan de CO2-impact door optimaal gebruik te maken van IT-infrastructuur en -diensten, via Go Forest aan bosherstel en via Go Ocean aan oceaanherstel. Tot nu was het moeilijk om de impact die bedrijven via Go Family maken, duidelijk en transparant te communiceren.

Dashboard en label

“Ons dashboard brengt daar verandering in”, zegt Sarah Parent, Chief Ecological Officer van Go Family. “Elk bedrijf krijgt een eigen dashboard dat concrete data bundelt over de impact van hun duurzaamheidsinitiatieven via Go Family. Het gaat onder andere over de CO2-reductie, aantal geplante bomen of koralen, bijdrage aan de tewerkstelling en de SDG’s. Die informatie is voor kmo’s heel waardevol, zeker met de komst van het duurzaamheidsrapport dat binnenkort verplicht wordt door Europa.”

lees ook

SDG Barometer: Bedrijven hebben steeds meer aandacht voor duurzaamheid

Daarnaast krijgt elk bedrijf een label waarop een unieke QR-code staat die naar hun eigen dashboard linkt. “Door met een QR-code te werken, maken we de info die erachter zit toegankelijk voor iedereen. Het is voor bedrijven een gemakkelijke manier om transparant te communiceren over hun duurzaamheidsinitiatieven én de data wordt in hun dashboard steeds up-to-date gehouden. Dat gemak en die toegankelijkheid moeten ervoor zorgen dat het label zo breed mogelijk wordt ingezet in de communicatie van bedrijven. We hopen dat ons label op die manier even gekend en populair wordt als het CO2-neutraal label.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.