Brussels Airport Fund
Beeld: Brussels Airport

Brussels Airport Fund lanceert tweede oproep voor duurzame projecten in de lokale omgeving

Mensen, bedrijven en gemeenschappen verbinden, is de voornaamste missie van Brussels Airport, schrijft de luchthaven in een persbericht. Daarom steunt de luchthaven al langere tijd goede doelen die een positief verschil maken en mensen samenbrengen. Met de lancering van de nieuwe oproep voor projecten van het Brussels Airport Fund, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, wil Brussels Airport nog meer inzetten op haar maatschappelijke rol.

Via dit Fonds kunnen organisaties in de omgeving via een jaarlijkse thematische oproep steun aanvragen voor duurzame projecten. Brussels Airport steunt al langer goede doelen en initiatieven die een positief verschil maken en mensen samenbrengen, en dat zowel nationaal als lokaal. Zo is Brussels Airport bijvoorbeeld officiële partner van de Koninklijke Belgische Hockeybond en sponsort de luchthaven ook verschillende jeugdsportverenigingen in de directe omgeving. Voor het tweede jaar op rij wil Brussels Airport met het Brussels Airport Fund ook andere duurzame lokale initiatieven aanmoedigen. 

Duurzaamheid centraal

Lokale projecten op vlak van natuur en milieu, energie of mobiliteit die de connectie tussen bewoners en hun omgeving stimuleren, kunnen steun aanvragen. Duurzaamheid staat centraal: het project wordt niet enkel beoordeeld op vlak van de positieve impact die het zal hebben voor omgeving en klimaat, er wordt ook gekeken naar de resultaten op langere termijn. Daarnaast zijn een duidelijk financieel plan van aanpak en concrete doelstellingen ook erg belangrijk.

Alle vzw’s, jeugdbewegingen, lokale organisaties, feitelijke verenigingen, scholen, enz. in de omgeving komen in aanmerking, zolang het gaat om een specifiek project, en dus niet ter ondersteuning van de reguliere werking. Denk bijvoorbeeld aan een zorgboerderij waar een moestuin aangelegd wordt, een fietsinitiatief voor kwetsbare groepen, een nieuw speelbos of een jeugdvereniging met een sociaal component die wil werken aan een energiezuinige en ecologische huisvesting, maar daar niet voldoende middelen voor heeft. Dit Fonds focust op de lokale gemeenschappen, dus de projecten moeten uitgevoerd worden in één van de gemeenten of steden in de omgeving. 

lees ook

700 extra laadpunten op parkings Brussels Airport

Het Brussels Airport Fund is een onafhankelijk fonds en wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Het Fonds beheert de aanvragen en een onafhankelijke  jury staat in voor de selectie van de projecten. Een organisatie kan projectsteun aanvragen tussen 1.000 en 10.000 euro per project. Projecten kunnen ingediend worden tot 16 september 2024 via de website van de Koning Boudewijnstichting.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.