ev opladen elektrische auto

ChargePoint pakt uit met knappe kwartaalcijfers

ChargePoint heeft prima kwartaalcijfers gepresenteerd. Het bedrijf exploiteert een toonaangevend laadpuntnetwerk van elektrische voertuigen in Europa en Noord-Amerika. ChargePoint groeide met bijna 60 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De omzet in het eerste kwartaal bedroeg 130 miljoen dollar waarvan 98,3 miljoen uit netwerkgebonden laadsystemen. De overige 26,4 miljoen dollar vergaarde het ChargePoint uit abonnementen. De brutowinstmarge bedroeg in het eerste kwartaal 23 procent, een stijging met 15 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorige jaar. De non-GAAP-brutowinstmarge, die voornamelijk de kosten van aandelencompensatie en afschrijvingen van immateriële activa uitsluit, bedroeg 25 procent ofwel een stijging van 17 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Groei blijft duren

ChargePoint, dat onlangs een overeenkomst bereikte met ALD Automotive, verwacht dat de groei nog een tijdje blijft duren. Dat staat te lezen in het persbericht van het bedrijf. Op 30 april, aan het einde van het eerste kwartaal dus, beschikte ChargePoint over een kaspositie van ruim 313 miljoen dollar. Dat bedrag is inclusief de opbrengsten van een aandelenuitgifte tijdens datzelfde eerste kwartaal van dit jaar.

lees ook

Onderzoek van ALD Automotive: België scoort goed op het vlak van elektrisch rijden

Voor het tweede kwartaal verwacht ChargePoint een omzet van 148 miljoen tot 158 miljoen dollar. Dat zou een stijging van 41 procent zijn, opnieuw in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Volgens het bedrijf kunnen de werkelijke cijfers zodanig verschillen omdat het geen vat heeft op bepaalde aspecten, zoals aandelencompesatie. Het spreekt voor zich dat ChargePoint de komende maanden en jaren zal blijven inzetten op de verdere elektrificatie en het verdichten van het elektrische laadpuntennetwerk, zowel in Noord-Amerika als in Europa.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.