ALD Automotive

ALD Automotive en ChargePoint creëren oplaadbedrijf voor elektrische voertuigen  

ALD Automotive, een toonaangevend bedrijf op het gebied van duurzame mobiliteit, heeft een internationale overeenkomst ondertekend met ChargePoint Holdings. Dat is een belangrijk oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen. Samen richten ze een nieuw oplaadbedrijf op in Europa voor de lokale en internationale markt.  

Het oplaadbedrijf wil een unieke dienstverlener worden op gebied van elektrische mobiliteit (eMSP) om zo de elektrificatie van wagenparken te versnellen, aldus het persbericht van ALD Automotive. Dankzij de technologie van ChargePoint in dit nieuwe oplaadbedrijf, krijgen bestuurders van elektrische bedrijfswagens voortaan een handig overzicht van hun betalingen en vergoedingen en toegang tot een netwerk van meer dan 485.000 oplaadpunten in Europa. Met één app en oplaadkaart is het mogelijk maken om eender waar hun wagen op te laden. 

Voordeel voor wagenparkbeheerders 

Ook wagenparkbeheerders halen hun voordeel uit deze unieke toepassing. Een eenvoudig dashboard geeft in een oogopslag een duidelijk overzicht van alle oplaadbeurten en facturatiegegevens. Vooral wagenparkbeheerders van elektrische voertuigen, die met verschillende leasingmaatschappijen en aanbieders van laadpalen werken, behouden op deze manier beter de controle. Met het nieuwe oplaadbedrijf voor elektrische wagenparken wordt de samenwerking tussen ALD Automotive en ChargePoint extra versterkt. Al sinds 2019 werken deze partners samen om diverse leasing- en oplaadoplossingen te ontwikkelen. 

Het eMSP zal vanuit Parijs bestuurd worden. De lancering is voorzien in het laatste kwartaal van 2023. Frankrijk en Nederland zijn eerst aan de beurt, op de voet gevolgd door België en Duitsland. Tegen 2025 zullen er nog 8 andere Europese landen1 starten. Beide partijen verwachten dat de nieuwe activiteiten progressief zullen uitbreiden naar andere landen, naar kmo’s, leasingbedrijven en particulieren, enzovoort. 

lees ook

Onderzoek van ALD Automotive: België scoort goed op het vlak van elektrisch rijden

elektrificatierevolutie 

“Met deze overeenkomst breiden we onze relatie met ALD Automotive uit en maken we het meer bedrijven mogelijk om hun wagenpark te elektrificeren”, zegt Pasquale Romano, CEO van ChargePoint. “ChargePoint en ALD Automotive maken het samen mogelijk om meer bedrijven en bestuurders te voorzien van een handig en betrouwbaar oplaadsysteem. Zo brengen we de elektrificatierevolutie tot bij de miljoenen leasingwagens die Europa telt.”  

“Met ChargePoint beogen we om alles omtrent het opladen van elektrische voertuigen te vereenvoudigen voor bedrijven. Met deze nieuwe onderneming vergroot ALD Automotive haar aandeel in het ecosysteem van elektrische voertuigen. Daarnaast blijven we verder inzetten op groene mobiliteitstechnologie”, bevestigt Tim Albertsen, CEO van ALD. “We geloven dat deze unieke oplaadtoepassing een mijlpaal zal zijn in de versnelling van de elektrificatie van wagenparken. Met een van de grootste multi-merkenvloten van elektrische voertuigen ter wereld, nemen we onze verantwoordelijkheid in de energietransitie en gaan we voor de verduurzaming van mobiliteit.” 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.