fietspad TU Delft

Circulair bedrijf PlasticRoad wordt CirculinQ

PlasticRoad, innovator van klimaatadaptieve infrastructurele oplossingen, verandert haar naam in CirculinQ. Het bedrijf maakt circulaire elementverhardingen voor parkeerplekken, fiets- en voetpaden. CirculinQ investeert in nieuwe duurzame producten voor publieke en private projecten, waarmee het een essentiële bijdrage wil leveren aan het oplossen van de wereldwijde watercrisis.

In 2018 introduceerde het bedrijf het eerste kunststof fietspad (PlasticRoad) ter wereld. Het innovatieve product voor extreem weer, lokale waterproblematiek en duurzaam waterbeheer heeft zich in de afgelopen jaren bewezen bij gerenommeerde (inter)nationale klanten. CirculinQ is ervan overtuigd dat klimaatbestendigheid en maximale circulariteit de enige toekomstbestendige oplossing is voor een duurzame, circulaire infrastructuur.

lees ook

Fietspad van gerecycleerd plastic in Antwerps havengebied

Anders denken over waterbeheer

“CirculinQ heeft de eerste jaren succesvol klimaatbestendige en circulaire elementverhardingen ontwikkeld voor fietspaden, voetpaden en parkeergelegenheden”, zegt Managing director Jeroen Oudshoorn. “Onze producten zijn terug te vinden in zowel binnen- als buitenland. De urgentie van het anders denken over waterbeheer, klimaatadaptatie en het anders benaderen van het huidige systeem werd nogmaals onderstreept op de United Nations Water Conference in New York. Dit maakt dat wij doorgaan met investeren in een breder aanbod. Bij deze ambitie hoort een nieuwe naam, CirculinQ.”

Visualisatie van klimaatadaptieve parkeervakken

Met meer dan 80% circulariteit van grondstoffen, maximaal hergebruik na demontage en een gegarandeerd lage CO2-uitstoot gedurende de hele levenscyclus, maakt CirculinQ klimaatbestendige fietspaden, voetpaden en parkeergelegenheden. Binnen en buiten het stedelijk gebied draagt dit bij aan een integrale oplossing voor de lokale flora en fauna en leefbaarheid.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.