Back in Use webshop
vlrn: Mark Adriaenssens, Robbe Papen, Jerry Ickmans

Out of Use lanceert circulaire webshop Back in Use

Out of Use, gespecialiseerd in hergebruik en recyclage van elektronische toestellen, heeft haar circulaire webshop opengesteld voor het grote publiek. In augustus startte een B2B-testfase, met groot succes. Na drie maanden haalde Back in Use meer dan 600 bestellingen binnen. “Het is een duidelijk teken dat we op de juiste koers zitten om de normen in de IT-industrie te herschrijven, volgens ons doordacht circulair business model”, meent Sales director Jerry Ickmans.

Back in Use zet vanaf vandaag de deuren open voor het grote publiek voor de aankoop van IT-materiaal. “Het assortiment omvat gereviseerde laptops, desktops, monitoren, accessoires en meer”, legt Marketing specialist Robbe Papen uit. “Elk product is nauwgezet gecontroleerd, getest en hygiënisch gereinigd om aan de hoogste normen te voldoen.” Bovendien biedt Back in Use twee conditieklassen voor hun producten: A en A+, waarbij A+ toestellen nauwelijks te onderscheiden zijn van nieuw. Het gamma bestaat uit toestellen van de professionele markt, die doorgaans aanzienlijk langer meegaan dan consumententoestellen. Elk product wordt geleverd met een standaardgarantie van één jaar, met zelfs de mogelijkheid om de garantie naar twee jaar uit te breiden.

Verschil maken

Back in Use, onderdeel van Out of Use, wil een verschil maken in de overgang naar duurzamere technologie. Klanten zorgen voor een positieve impact op het milieu door tweedehands IT-apparatuur simpelweg een kans te geven. Ze verlengen hierdoor niet alleen de levensduur van elektronische apparaten, maar besparen ook op kostbare grondstoffen en verminderen de hoeveelheid elektronisch afval. Back in Use gaat zelfs nog een stapje verder. Een webshopklant kan er namelijk voor kiezen een stukje bos te laten planten via Natuurpunt.

lees ook

Europa zet meer in op circulariteit

“Per bestelling kan een klant voor tien euro aan bomen laten planten die de CO2-uitstoot van het transport compenseert”, zegt Robbe Papen. “We werken daarvoor samen met grote bedrijven die zich net als ons inzetten voor circulair ondernemen.” Back in Use heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Het bedrijf streeft er niet alleen naar de referentie webshop voor hergebruik van IT-apparatuur te worden, maar heeft ook haar zinnen gezet op de buurlanden. Klanten kunnen trouwens niet meer gebruikte toestellen naar Back in Use brengen. Alle gegevens staat op de website van het bedrijf.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.