Out of Use zonnepanelen

Out of Use geeft zonnepanelen tweede leven

Out of Use lanceert een nieuw initiatief dat gericht is op het hergebruiken van afgedankte zonnepanelen. Het project (PV2) wil deze panelen een tweede leven te geven en tegelijk bijdragen aan milieubescherming en CO2-vermindering.

Door de blijvende groei van zonne-energie stijgt de vraag om oude zonnepanelen te vervangen door nieuwere en meer efficiënte modellen. Out of Use erkent de waarde die zelfs afgedankte zonnepanelen nog kunnen hebben. Daarom investeert het bedrijf in gespecialiseerde testapparatuur om de levensvatbaarheid van deze panelen te beoordelen. De herbruikbare zonnepanelen die door het testproces komen, worden zorgvuldig gereviseerd. Zo krijgen ze een tweede kans om schone energie te produceren. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de panelen, maar helpt ook om de milieu-impact van de zonne-energiesector te verminderen door de productie van nieuwe panelen te beperken.

Circulair ondernemen

De panelen die niet geschikt zijn voor hergebruik, worden op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier gerecycled. Daarbij worden waardevolle materialen teruggewonnen en verspilling geminimaliseerd. Out of Use heeft ervaring in circulair ondernemen, voornamelijk op het gebied van IT materiaal en batterijen van elektrische voertuigen. Met het project PV2 zet het bedrijf haar missie voort om afval te verminderen, waarde te creëren voor haar klanten en een positieve impact op het milieu te hebben.

lees ook

Afgedankte zonnepanelen zijn binnenkort veel geld waard

“Dit project illustreert onze voortdurende inspanningen om de circulaire economie verder te bevorderen,” zegt Mark Adriaenssens, CEO van Out of Use. “We zijn vastbesloten om niet alleen de levensduur van IT en elektronica te verlengen, maar nu ook van zonnepanelen. Dit draagt bij aan een duurzamere toekomst en benadrukt ons streven om CO2-uitstoot te verminderen.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.