Liquid_Eve_One_03_HR_2

Smappee lanceert laadpaal EV One

Het Belgische Smappee breidt zijn reeks van bekroonde slimme laadpalen uit met de nieuwe stijlvolle EV One. De nieuwe laadpaal is compatibel met de andere Smappee-laadpalen en is voorzien van Artificiële Intelligentie waarmee je tot de helft goedkoper en duurzaam laadt met zonne-energie en de laagste energietarieven.

De EV One is verkrijgbaar in een model voor thuis (EV One Home) en voor bedrijven (EV One Business) en is voorzien van Articifiële Intelligentie. In een werkomgeving is het mogelijk om meerdere Smappee-laadpalen te plaatsen, linken en genieten van alle slimme functies. Via de Smappee-app en het dashboard stelt de gebruiker slimme functies in en behoudt hij of zij het inzicht en de controle over alle laadpunten. De EV One heeft een duurzame behuizing van 100% multi-recycleerbaar aluminium. Het lichtje bovenaan doet dienst als laadpaslezer en sfeervolle verlichting.

Duurzaam en stijlvol design

De Smappee laadpalen staan gekend voor hun minimalistisch, bekroond design. De EV One is speciaal ontworpen als vrijstaande lader die dankzij zijn slanke rechthoekige vorm en zwarte kleur, naadloos integreert met de omgeving. Langs de oprit of op een bedrijfsparking, als eyecatcher in traditionele architectuur of als verlengstuk van modern design. Bij elke stap van het ontwikkelingsproces van de EV One is gedacht aan duurzaamheid. De lader heeft een behuizing vervaardigd uit 100% multi-recycleerbaar aluminium.

Doordat alleen gerecycled karton wordt gebruikt is zelfs de verpakking duurzaam. De EV One wordt op de grond gemonteerd en heeft één connector, met een eenvoudige klep die helemaal opgaat in het oppervlak van de laadpaal. Functionele feedback wordt gegeven via het verlichte Smappee-logo aan de bovenzijde, dat tegelijkertijd fungeert als lezer voor de laadpas en als mooie sfeerverlichting.

lees ook

Software stemt laadplan af op bedrijf (en drukt tegelijk de kosten)

Slim laden op kantoor en thuis

“We nemen het laden met dynamische en variabele tarieven volledig uit handen”, zegt Stefan Grosjean, CEO van Smappee. “Met een eenvoudige instelling in de Smappee-app kies je de gewenste capaciteitslimiet en vermijd je de excessieve capaciteitstarieven. We zijn trouwens de enige op de markt die deze functionaliteiten gecombineerd aanbieden. ​Daarnaast kan je je elektrische wagen ook optimaal opladen met zonne-energie via de ingebouwde zonne-energie voorspelling, wat niet alleen goed is voor de planeet maar ook voor de portemonnee.”

Laadsessies kunnen worden gestart en gestopt door middel van een QR-code, RFID en slimme laadschema’s. De Smappee App en het laadbeheerdashboard geven de gebruiker alle controle, van het opladen van één elektrische wagen thuis tot het beheren van de verschillende laadsessies van een elektrische vloot. “We willen fleet managers ontzorgen door hen een all-in-one laadoplossing aan te bieden die hen volledig ontzorgt bij de overstap naar een elektrische vloot”, besluit Grosjean.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.