cowboy-lifestyle-29

E-bikemerk Cowboy haalt 1,5 miljoen euro op via crowdfunding

Het Belgische merk van geconnecteerde e-bikes, Cowboy, heeft in tien dagen ruim 1,5 miljoen euro verzameld via het crowdfundingplatform Crowdcube. Cowboy zal het opgehaalde bedrag inzetten voor ontwikkeling van hard- en software.

De crowdfunding van Cowboy is niets minder dan een groot succes. Het beoogde bedrag van één miljoen euro werd al na 48 uur bereikt. Tien dagen na de lancering staat de teller op 1,57 miljoen euro. De deelnemers aan de kapitaalronde zijn afkomstig uit 41 landen. De meeste onder hen komen uit België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Meer dan de helft van alle investeerders is tussen 31 en 50 jaar. Een vijfde van alle investeerders is zelfs jonger dan 30 jaar.

Veranderde economische situatie

Het succes van de actie is opmerkelijk, ook voor het bedrijf zelf. “Sinds onze laatste crowdfund is de wereldwijde economische situatie aanzienlijk veranderd en toch bereikten we ons doel in minder dan 48 uur”, zegt Adrien Roose, CEO en medeoprichter van Cowboy. Door de 1338 investeerders werden onze verwachtingen volledig overtroffen. We willen onze trouwe fans in België bedanken omdat ze ons blijven steunen terwijl wij de geschiedenis van Belgisch design en vakmanschap op het wereldtoneel zetten.”

lees ook

9 bedrijven en onderzoeksinstellingen werken in nieuw living lab aan een duurzame e-bike industrie in Vlaanderen

Cowboy zal de investeringen aanwenden om de rendabiliteit van het bedrijf te verzekeren. “Later dit jaar zullen we baanbrekende innovaties onthullen, die nu nog in ontwikkeling zijn”, aldus Roose. In 2022 maakte Cowboy 41 miljoen euro omzet en verdubbelde het de jaar-op-jaar groei. Het bedrijf veranderde de manier waarop mensen denken over e-bikes, door het creëren van een volautomatische fietservaring. De software-expertise maakte vooruitgang mogelijk op vlak van veiligheid en diefstal. In december kreeg het als eerste e-bikemerk de B-corp status.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.