Garage_D2M+Cutting Machine

EcoFlow lanceert ‘draagbaar’ Power Station Delta 2 Max

De Nederlandse producent van energie-oplossingen EcoFlow heeft een nieuwe batterij gelanceerd voor thuis-, kantoor- of off-grid gebruik. Volgens EcoFlow biedt de Delta Max 2 voldoende elektriciteit om de meeste huishoudtoestellen te laten draaien. Met optionele externe batterijen vergroot de capaciteit zelfs, maar uiteraard ook het sowieso al stevige prijskaartje.

EcoFlow kondigt in een persbericht fier de nieuwe telg aan. De Delta Max 2 is volgens EcoFlow een draagbaar Power Station ontworpen voor 10 jaar gebruik in en rond het huis of wanneer je off-grid gaat. Al is in onze ogen 23 kg niet bepaald draagbaar. Tenzij de Power Station tegelijk wordt geleverd met een caddy (wat uiteraard niet het geval is). Het toestel kan tot 13 apparaten tegelijk van stroom voorzien, zelfs tijdens het opladen. Dat opladen kan trouwens via netstroom en zonnepanelen. De Delta Max 2 is ook compatibel met het EcoFlow PowerStream zonnepaneelsysteem.

Grote (uitbreidbare) capaciteit

De nieuwste telg in de EcoFlow-familie beschikt over een basiscapaciteit van 2048Wh (2kWh). Via twee extra batterijen kunnen gebruikers zelfs beschikken over 6kWh. Daarmee kan de Delta Max 2 tot dertien toestellen tegelijk aan. Volgens de producent komen 99 procent van de huishoudapparaten in aanmerking, van haardrogers en boilers over microgolfovens tot de airco. Via de X-boost kan het toestel sommige apparaten tot 3.100 watt van stroom voorzien. Dat is goed nieuws voor mensen die off-grid toch van hetzelfde comfortniveau willen genieten.

Delta Max 2 huist LFP-batterijen die een lange levensduur garanderen. Volgens de producent zal het toestel pas na 3.000 laadcycli tot 20 procent aan capaciteit moeten inboeten. Een gezin dat de batterij één keer per dag oplaadt, zou dus voor minstens 10 jaar van de volle capaciteit moeten kunnen genieten. EcoFlow zelf biedt een garantie van vijf jaar. Het toestel is via netstroom in 81 van 0 tot 100 procent opgeladen. Via zonne-energie duurt het een klein uurtje langer. Het toestel stoot 30 decibel uit bij een in-of output van minder dan 500 W binnen een straal van 50 cm, waardoor hij geschikt is voor gebruik in huis.

lees ook

Getest: EcoFlow batterij en zonnepanelen

Prijskaartje

Aan het krachtige toestel hangt een minstens even krachtig prijskaartje vast. De Delta Max 2 is verkrijgbaar via de EcoFlow-website aan 2099 euro (incl.btw). Een extra batterij kost al snel 1499 euro.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.