Fastned Gent

Eerste Europese tankstations zonder diesel-of benzinepompen komen in Gent 

Fastned gaat de eerste twee grote snelwegstations bouwen die het zonder benzine- of dieselpompen doen. De Europese primeur is voor Gent, aan weerszijden van de E17. 

Een nieuw tankstation langs de snelweg met winkels, toiletten, picknick- en speelplaatsen: op zich is dat geen groot nieuws. Maar de nieuwe stations in Gent zullen sommige chauffeurs toch verrassen: er zal geen diesel- of benzinepomp te bespeuren zijn.  

De aanbesteding voor het station is immers niet gewonnen door een oliebedrijf, maar door het Nederlandse laadnetwerk Fastned. In de plaats van benzinepompen krijgen de stations dus twaalf krachtige snelladers. Met een capaciteit van 400 kilowatt moeten die elektrische auto’s en vrachtwagens in een kwartiertje ongeveer 300 kilometer rijbereik bieden.  

Groene stroom 

De stations moeten zo tot duizend voertuigen per dag kunnen opladen, en dat met stroom die uitsluitend afkomstig zal zijn uit wind- en zonne-energie. Een deel daarvan wekken de stations ook zelf op, dankzij zonnepanelen op de luifels. De bouw van de stopplaatsen zal beginnen in 2024. 

lees ook

Fastned verdrievoudigt omzet en breidt netwerk uit tot meer dan 1.000 laders

“We zijn trots dat we de kans krijgen om op deze nieuwe locaties ook koffie en andere faciliteiten aan onze klanten aan te bieden”, zegt Michiel Langezaal, ceo van Fastned. “Wij zetten ons in om Belgische en Europese elektrische rijders een betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand oplaadnetwerk aan te bieden, dat voor iedereen toegankelijk is en de vrijheid geeft om overal heen te rijden.” 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.