Floading Laadpaal

Floading plaatst 36 hoogvermogenladers voor Antwerpse openbaar vervoer

Floading, aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen, heeft een grote opdracht gekregen van het openbaar vervoer in Antwerpen. Het Arnhemse bedrijf zal de volledige laadinfrastructuur voor het Antwerpse openbaar vervoer aanleggen. In totaal plaatst Floading 36 hoogvermogen DC-laders over het servicegebied van Waaslandia.

Door gebruik te maken van slimme energiebeheersystemen die de energiestromen in de omgeving monitoren, reageren de laders op schommelingen in de energietoevoer en kunnen pieken in het energieverbruik afvlakken. Waaslandia streeft ernaar om tegen 2025 volledig emissievrij te opereren met alle elektrische stadsbussen. De huidige opdracht vertegenwoordigt een waarde van enkele miljoenen euro’s, en bij het opschalen van het aantal bussen naar 220 kan deze waarde aanzienlijk vermenigvuldigd worden.

Openbaar vervoer als groeimarkt

Floading is een vooraanstaande leverancier van laadpalen in de openbaar vervoersector. Het bedrijf heeft succesvolle partnerships opgebouwd met gerenommeerde OV-bedrijven zoals het Nederlandse Connexxion en de toonaangevende Chinese busfabrikant BYD. Met de snelle opkomst van elektrisch vervoer ziet Floading het openbaar vervoer als een belangrijke groeimarkt. Steeds meer openbare vervoersbedrijven maken na jaren van experimenteren definitief de overstap naar elektrische voertuigen.

lees ook

De Lijn bestelt 65 elektrische accordeonbussen

Floading levert hoogwaardige laadoplossingen die goed aansluiten op de groeiende vraag naar elektrisch openbaar vervoer. “Met deze nieuwe hoogvermogen laders vergroten we de toegankelijkheid van duurzaam transport en verminderen we de CO2-uitstoot van zowel stadsbussen alsook vrachtwagens”, zegt Arnaud van der Sluis, CEO van Floading. “Dit is een belangrijke mijlpaal, zowel voor ons als voor Antwerpen. Zo maken we elektrisch vervoer voor iedereen toegankelijk. Onze opladers kunnen de batterijen van de bussen en vrachtwagens binnen drie uur opladen en bieden een actieradius van 400 kilometer.”

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.