Volvo elektrische bussen

Volvo Bus levert 6 elektrische bussen aan Hansea-De Voeght 

De zes Volvo 7900E volledig elektrische bussen zal Hansea-De Voeght inzetten als pendelbussen voor KBC. Die bussen brengen KBC-medewerkers van het station Brussel-Noord naar het hoofdkantoor in de Havenlaan en van het station Leuven naar het KBC-hoofdgebouw aan de Brusselsesteenweg in Leuven. 

De firma De Voeght, die deel uitmaakt van  de groep Hansea, heeft nu al twee elektrische bussen in op lijndiensten en twee CNG bussen om bezoekers van en naar de Zoo Planckendael te vervoeren.  Later dit jaar investeert het bedrijf in twee extra elektrische bussen voor lijndiensten. Zo komt het totaal aantal elektrische voertuigen op tien. De groep Hansea zal tegen eind 2023 in totaal met 95 elektrische voertuigen rijden. 

Meer bussen, minder auto’s 

Elektrische bussen dragen bij aan de globale milieudoelstellingen met minder auto’s, minder files, minder CO2, schonere lucht, minder lawaai en vibraties zowel binnen in de bus als in de straten en wijken waar de bussen rijden. Een langdurige verbetering van de levenskwaliteit, zo omschrijft het persbericht. De Volvo 7900E ging in productie in 2017 maar komt nu voor het eerst naar Vlaanderen. In de Benelux rijden er al ongeveer zeventig en samen hebben ze al meer dan 18.000.000 emissievrije kilometers gereden.   

De 7900E deelt zijn DNA met de 7900 Hybride varianten waarvan er reeds 440 in Brussel en Wallonië rijden. Deze bussen zijn zeer geliefd door hun chauffeurs omwille van het comfort van de bestuurderspost. De bussen hebben 38+4 zitplaatsen en bieden in totaal plaats aan 78 passagiers. Ze zijn voorzien van cameraspiegels en veiligheidsgordels op alle stoelen. Dankzij een elektrisch bediende rolstoel-oprijplaat zijn de bussen vlot bereikbaar voor mindervalide reizigers.  

lees ook

De Lijn bestelt 65 elektrische accordeonbussen

Duurzame bedrijfsmobiliteit 

KBC is enthousiast over de overeenkomst met Volvo en De Voeght. “De omschakeling naar volledig elektrische pendelbussen vormt voor ons een nieuwe belangrijke stap in onze evolutie naar een steeds duurzamere bedrijfsmobiliteit”, zegt Filip Ferrante, algemeen directeur Corporate Sustainability bij KBC. “Wij leggen al jarenlang pendelbussen in die de stations van Leuven en Brussel verbinden met onze hoofdkantoren. Zo vergroten we bewust de aantrekkingskracht van het openbaar vervoer voor de dagelijkse verplaatsingen van onze medewerkers.”  

“Ook de andere vormen van duurzame mobiliteit verliezen we niet uit het oog. We voorzien degelijke infrastructuur en kilometervergoeding voor fietspendelaars, introduceerden op succesvolle manier fietsleasing en legden al snel de klemtoon op de elektrificatie van het bedrijfswagenpark. Het gebruik van elektrische pendelbussen past volledig in die filosofie. Het helpt ons bovendien om onze ecologische voetafdruk nog verder te verlagen en elektrisch rijden nog meer top of mind te maken bij onze medewerkers.” 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.