Gazelle_Grenoble

Gazelle Grenoble verkozen tot meest populaire zakelijke leasefiets

Grenoble, een elektrische fiets van het Nederlandse Gazelle, is uitgeroepen tot meest populaire zakelijke leasefiets in het B2B-segment. De fiets kreeg het meeste stemmen tijdens de verkiezing ‘Best selling Fleet e-bike’ van KBC Fietsleasing en Lease a Bike. De verkoopresultaten bepaalden de rangschikking van deze award.

De organisatie schreef voor de resultaten van dit onderzoek verschillende leasingmaatschappijen aan die hun strepen hebben verdiend in de fietsleasing. De verkoopresultaten bepaalden de rangschikking van deze award. Daarbij kwam de Gazelle Grenoble als winnaar uit de bus. De Grenoble-fietsen zijn al jaren de populairste e-bikes in het comfortsegment e-bikes van Gazelle. Bij de gebruikers zijn het rijcomfort en stabiele wegligging, de zeer lage en brede instap en de zitpositie de belangrijkste positieve kenmerken.  

Fietsleasing succesverhaal

Het leasen van fietsen is hot en zonder twijfel één van de succesverhalen van alternatieve mobiliteit in de jongste jaren. Volgens de organisatoren van de wedstrijd gaat dat succes hand in hand met de letter ‘e’ die er doorgaans voor staat. Elektrisch fietsen is comfortabeler en je kan er ook langere afstanden mee afleggen dan met een gewone fiets. Voor de verkiezing vroegen de organisatoren de producenten om hun top tien meest geleasede fietsen op te lijsten. Leasemaatschappijen zijn ondertussen met voorsprong de belangrijkste aankopers van gewone e-bikes en speed pedelecs. “Logisch, aangezien de investeringswaarde de voorbije jaren alleen maar is gestegen”, klinkt het op de site van Fleet.

lees ook

1 op 5 werkgevers biedt fietsleasing aan

Ook al gaven niet alle leasemaatschappijen hun cijfers vrij, het is wel een goede parameter om de temperatuur in de markt te meten. De Gazelle Grenoble is dus de populairste in België wat het B2B-segment betreft. De Trek Verve + 5 en de Stromer ST3 vervolledigen het podium. De Trek Verve + is een krachtige, elektrische hybridefiets. De Stromer ST3 is dan weer een sportieve speed pedelec in het hogere segment van de markt.

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.