Beautiful,Woman,Wearing,Luxury,White,Lynx,Fur,Coat.,Winter,Fashion

Grote modemerken pleiten voor Europees verbod op bont 

Achtendertig grote kledingmerken, waaronder Hugo Boss en Closed, hebben een brief geschreven aan de Europese Commissie. Daarin vragen ze een verbod op het kweken van bont en de invoer van gekweekte bontproducten op de Europese markt. 

De kledingfabrikanten steunen hiermee het Europees burgerinitiatief (ECI) Fur Free Europe en vragen in de gezamenlijke brief een wettelijk kader om de handel in bont te verbieden en over te schakelen op ‘alternatieve materialen voor dierlijk bont aan de hand van technologische innovaties in textielmaterialen’. De brief is gericht aan commissaris voor gezondheid en voedselveiligheid Stella Kyriakides en commissaris voor landbouw Janusz Wojciechowski. 

Iconische merken 

De claim van ECI had meer dan 1,7 miljoen handtekeningen van EU-burgers verzameld toen ze vorige maand werd afgesloten. De handtekeningen worden nu gevalideerd en na dit proces zal de Europese Commissie een antwoord moeten formuleren aan zijn burgers over de eis voor een bontvrij Europa. 

lees ook

Mayerline maakt zero waste blouse en jurk van reststoffen

“In de afgelopen jaren is er een golf van steun geweest van iconische modemerken uit de hele wereld”, zegt Thomas Pietsch van Four Paws. “Zij willen niet langer geassocieerd worden met de verkoop van bont en roepen ook op tot een verbod op bont, meer dierenwelzijn en het invoeren van duurzame praktijken.” Volgens Pietsch heeft bijna 70 procent van de luxemerken bont al achter zich gelaten en een bontvrij beleid aangenomen. 

Modemerken die zich eerder al hadden uitgesproken tegen bont in de mode zijn onder meer Dolce&Gabbana, Armani en Prada. 

Nieuwsbrief

In je mailbox: aankondigingen van opleidingen, events, nieuws en inzichten over duurzaamheid.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.